Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL, ARITMA TESİSİ TAŞIYACAK

DHL, ARITMA TESİSİ TAŞIYACAK

DHL, ARITMA TESİSİ TAŞIYACAK19.08.2010

Dünyanın önde gelen taşımacılık şirketlerinden DHL Global Forwarding, Victoria deniz suyu arıtma projesinin lojistik iş ortağı ilan edildi.

DHL Global Forwarding, Avustralya’nın en büyük deniz suyu arıtma tesisi için kullanılacak yaklaşık 60.000 ton malzeme ve ekipmanın taşımacılığından sorumlu olacak.  Okyanus suyunu arıtarak içme suyu haline getirecek bu dev tesis, Wonthaggi kentinin Bass sahil kıyısına inşa edilecek ve Melbourne’ün yıllık su ihtiyacının üçte birini sağlayacak kapasitesi olacak

Projenin tasarım ve inşasından sorumlu, Thiess Degrémont Proje Direktörü Greg Miller ”Bu önemli projenin kilometre taşlarına ulaşabilmek için, tedarikçilerimizin bilgisinden ve güvenirliğinden emin olmamız gerekiyor. DHL Global Forwarding, bu projenin başarısına katkıda bulunacak deneyime ve performansa sahip olduğunu kanıtladı” dedi.
DHL, tüm ekipmanın gümrük işleri ve Avustralya Karantina ve Denetleme Servisi dahil uluslararası taşımasından, Avustralya’daki iç taşıma ve kargo takibinden sorumlu olacak. 
 
DHL Global Forwarding Güney Pasifik CEO’su Tony Boll, “DHL, tedarikçilerle  irtibata geçmekten başlayarak rezervasyon yapılması, yüklemelerin alınması ve Melbourne’a ulaştırılması, yüklemenin gümrükten çekilmesi ve Melbourne’nın 90 dakika güneydoğusunda bulunan Wonthaggi’ye ulaştırılmasına kadar  tüm taşımacılık sürecini üstleniyor.” dedi.

Proje tamamlandığında, tesis Victoria Eyaleti için Melbourne’nün yıllık su ihtiyacının üçte birini karşılayabilecek kapasitede içilebilir su kaynağı sağlamış olacak. Deniz suyu arıtma tesisi, Wonthaggi’deki Bass sahil kıyısında inşa edilecek 3.5 milyar dolarlık projenin Aralık 2011’de tamamlanması planlanıyor.

Uluslararası hava ve deniz taşımacılığında lider DHL Global Forwarding, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli proje taşımalarına imza atıyor. DHL Global Forwarding Türkiye Projeler Müdürü Devrim Özonur bu işler arasında, yakın zamanda gerçekleşen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan sanayi tesislerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren BOSEN Enerji santralinin kapasite arttırma projesini örnek olarak verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasıın bu projesi sanayi tesisleri için elektrik enerjisini kesintisiz olarak sağlamak ve aynı zamanda çevreye de zarar vermemek amacıyla temiz elektrik enerjisi üretimini amaçlıyor.
 

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr