Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ESNEK ÇÖZÜM VE GÜÇLÜ GLOBAL AĞIYLA BALNAK SANAYİ LOJİSTİĞİNDE BAŞARI TAŞIYOR

ESNEK ÇÖZÜM VE GÜÇLÜ GLOBAL AĞIYLA BALNAK SANAYİ LOJİSTİĞİNDE BAŞARI TAŞIYOR

ESNEK ÇÖZÜM VE GÜÇLÜ GLOBAL AĞIYLA BALNAK SANAYİ LOJİSTİĞİNDE BAŞARI TAŞIYOR17.08.2010

Her sektöre terzi dikimi misali özel çözümler sunan Balnak, nakliyeyi tamamlayıcı gümrükleme, sigorta, depolama, paketleme ve dağıtım hizmetlerini tek elden vererek hizmette standardizasyon sağlıyor. Balnak Satış ve Pazarlama Direktörü EMRE YENAL “Esnek taşıma çözümlerimiz ve güçlü global ağımızla her ülkede varız ve layıkıyla varız. Bu da bizi sanayiciyle birbirimize yakınlaştırıyor” diyor.  Endüstrinin tüm kollarıyla entegre ve işe özel çözümlerle sanayicinin yanında olan Balnak, sürdürülebilir büyüme hedefine emin adımlarla ilerliyor. İnşaat sektöründen gelen taleplere paralel olarak güçlü global ağına bu yıl Libya'yı ekleyen şirket, bir yandan Türkiye ve dünyadan sektörünün lider firmalarını portföyüne katarken, bir yandan da yeni ve modern yatırımları devreye almayı sürdürüyor.

2007 yılında hizmete açtığı ve içinde Erenköy gümrüğüne bağlı olan bir antrepo da olan Sarıgazi tesislerini Alemdağ'a taşıyan şirket, toplam 8 bin 300 metrekarelik kapalı alanda hem gümrüklü hem de milli depo hizmeti verecek. “Amacımız küçük ev aletleri, oyuncak, elektronik ve mobilya ithalatı yapan firmalara daha modern koşullarda gümrüklü ve gümrüksüz antrepo hizmeti vermek” diyen Balnak Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Yenal, hızlı tüketim mamülleri sektörünün parsiyel dağıtımına 7X24 hizmet sunmak için Çayırova'da bir dağıtım merkezi açacaklarını aktarıyor.

Yenal, Eylül 2010 itibariyle de ilk ilaç depolama ve dağıtım projesine başlayacaklarını açıklıyor. Sanayi lojistiğinde hizmet ağlarını genişletmek için organize sanayi bölgeleri ile yakın işbirliği sürdürmeye önem verdiklerine dikkat çeken Yenal,“Gebze bu açıdan bizim için çok önemli. GOSB'ta kurulu bir depomuz var, ayrıca bölgenin çevresinde de mevcut 4 depomuzla hizmet veriyoruz” diyor. Yenal, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nden Aliağa'ya uzanan demiryolu hattında da ilk taşımayı gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Lojistik sektörünün lider şirketlerinden Balnak sanayicilere hangi alanlarda çözüm ortağı oluyor?
Balnak bu anlamda A'dan Z'ye hizmet sunma kapasitesine sahip sayılı firmalardan bir tanesidir. Özellikle imalat ve perakende satışı kendileri tarafından yönetilen müşteriler, süreçleri kısaltmak adına birçok farklı uygulamalar yapıyorlar. Müşterilerimiz için maliyet ne kadar önemliyse ürünlerini nihai alıcıya rakiplerinden önce ulaştırmak da bir o kadar önemli. Bir ürünün imal edilmesinden rafta satışa sunulmasına dek geçen zamanda birçok farklı sürecin mükemmel yönetilmesi gerekiyor. İşin lojistik ayağında farklı firmaların süreçlere dahil olması hem hizmet standardının sağlanmasını zorlaştırıyor hem de birden fazla firmanın yönetilmesi müşteri tarafında görülmeyen ekstra maliyetler doğuruyor. İşte burada Balnak'ın sunduğu çözüm firmalara katma değer yaratıyor.

Balnak, hammadde ya da bitmiş ürünü dünyanın herhangi bir yerinden teslim alıp Türkiye'ye ya da tam tersi Türkiye'den dünyanın herhangi bir yerine taşıyabiliyor ve bunu tamamlayıcı gümrükleme, sigorta, depolama, paketleme ve dağıtım hizmetlerini tek elden sunarak hizmette standardizasyon sağlıyor.


Özellikle otomotiv sektörünün kalbinin attığı merkezlerde güçlü bir yapılanması bulunan Balnak'ın sanayi lojistiğindeki konumunu değerlendirir misiniz?
Sektöre göre terzi dikimi misali özel çözümler sunmaktayız. Her sektörün ya da aynı sektörün farklı firmalarının bile farklı ihtiyaçları, beklentileri olabiliyor. 2009'da çok önemli bir otomotiv firmasının Türkiye'deki en büyük sorunu İngiltere'deki fabrikasında yaptığı üretime Türkiye'den aldığı ürünleri zamanında yetiştirememesiydi.

Bursa, Gemlik ve Gebze gibi farklı lokasyonlardan farklı miktarlarda ürünlerin toplanması, adet ve hasar kontrollerinin yapılıp 5 iş günü içinde İngiltere fabrikasına yetiştirilmesi gerekiyordu. Biz bunu sağladık ve geçen zaman içinde servisin güvenilirliği sayesinde firma Türkiye'den alımlarını artırdı ve orta ölçekli başlayan proje şu an firmamızda “key account” olarak yönetiliyor.

Parsiyel taşımacılıktaki başarınız sanayi ürünleri lojistiğinde size hangi avantajları sunuyor?
Esnek taşıma imkanları çok önemli. Esnek taşımayla, parsiyel taşımayı, haftanın birden fazla gününde çıkış ve varış yapmayı, birçok farklı ülkeye nakliye hizmeti sunmayı ve de düzenli bilgi akışını dile getirmek istiyorum.

Bugün birçok ihracatçı ürünlerini dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediyor. Bazen şu tarz sorular kulağımıza geliyor “İskandinavya'da en iyi kim?” “Çin'e kimle mal yollarım?” “Polonya'da en iyi kim?” İskandinavya'da Balnak en iyi... Almanya'da Balnak en iyi... Polonya'da Balnak en iyi... Fransa'da Balnak en iyi... Uzak Doğu'da Balnak en iyi... Aklınıza gelen her ülkede varız ve layıkıyla varız. Bu da bizi sanayiciyle birbirimize yakınlaştırıyor.

Kaynak: Uta

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr