Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN, LİMAN YATIRIMLARININ ÜÇÜNCÜ FAZINA BAŞLIYOR

BORUSAN, LİMAN YATIRIMLARININ ÜÇÜNCÜ FAZINA BAŞLIYOR

BORUSAN, LİMAN YATIRIMLARININ ÜÇÜNCÜ FAZINA BAŞLIYOR13.08.2010

Borusan Lojistik Genel Müdürü Gürgenç, "Uygun gördüğümüz anda üçüncü faza başlayabilecek vaziyetteyiz" dedi. 
        
Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Gemlik'teki Borusan Lojistik Limanı yatırımının üçüncü fazına başlamayı konuşmaya başladıklarını belirtti.

Borusan Limanı'nda 2008 yılında başlatılan 100 milyon dolarlık genişleme yatırımı, planlanan zamanda tamamlanırken, yatırımla, liman kapasitesinde yaklaşık iki kat artış sağlandı.

Liman 10 bin TEU kapasiteli konteyner gemilerine hizmet verebilir konuma geldi. Yatırım sonucunda Borusan Lojistik, 5 milyon ton genel kargo, 400 bin TEU konteyner ve 250 bin araç elleçleme kapasitesine ulaştı, 1.400 metre yanaşma yeri ve 280 bin metrekarelik gümrüklü ve 80 bin metrekarelik gümrüksüz terminal sahasına sahip oldu.
Gürgenç, izin süreci 3 yıl süren Borusan Limanı'nın 2 yıllık yapım sürecinin ardından faaliyete geçtiğini dile getirerek, "Her 5 ila 10 senede krize girdiğimizi düşünürseniz, bir yatırımcının 'böyle liman yapmak istiyorum' dedikten sonra inşaata başlaması için 3 sene geçmesi inanılmaz zorluk" diye konuştu.

Kriz öncesinde yaptıkları fizibilitelerle limanı yapmaya giriştiklerini ve krizi öngörmelerine rağmen planlarını çok fazla değiştirmediklerini ifade eden Gürgenç, limanın, kriz öncesi yapılan fizibilitelerdeki rakamları tutturduğunu belirtti.
Gürgenç, "Çok geçmeden, yaklaşık 1 yıl içinde bu yatırımın üçüncü fazına başlamayı şu anda konuşmaya başladık. İzinlerimiz, 3. ve 4. fazı da kapsadığı için artık izin gibi bir durum yok önümüzde. Biz uygun gördüğümüz anda üçüncü faza başlayabilecek vaziyetteyiz" dedi.

Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir'in yanı sıra İzmit ve Adapazarı'ndan da yük alabildiklerini anlatan Gürgenç, saatte 60 hareketten daha fazlasını taahhüt edebilecek durumda olduklarını ve fizibilitelerin üzerinde hacim elleçlemelerinin mümkün olduğunu bildirdi.
Gürgenç, şunları anlattı:
"Sizin elinizde bir kabınız varsa, onu suyla doldurabiliyorsunuz. Eğer kabınız yoksa, su da yok. Önce kap diye tarif ettiğimiz limanı yaptığımız zaman, bu kabı dolduracak su akmaya başlıyor. Önümüzdeki dönem de, ülkenin bir ikinci diple veya ikinci krizle karşılaşmayacağını görebilirsek, söyleyebilirsek, hemen üçüncü ve dördüncü fazı yapmayı planlıyoruz."

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr