Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EMRE ELDENERDEN UYARI: TEKSTİL VE OTOMOTİV LOJİSTİĞİ KRİZE YAKIN

EMRE ELDENERDEN UYARI: TEKSTİL VE OTOMOTİV LOJİSTİĞİ KRİZE YAKIN

EMRE ELDENERDEN UYARI: TEKSTİL VE OTOMOTİV LOJİSTİĞİ KRİZE YAKIN11.08.2010

Bu yılın ilk 6 ayını lojistik sektörü açısından değerlendiren Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, "Sektörel bazda yeni bir krizle karşılaşabiliriz" dedi.  Hava, deniz, demiryolu, karayolu taşımacılığının yanı sıra depolama, tedarik zinciri yönetimi ve proje taşımacılığı gibi tüm lojistik hizmetlerini bünyesinde barındıran Kıta Lojistik'in Genel Müdürü Emre Eldener, 2010 yılının ilk altı aylık dönemini lojistik sektörü açısından değerlendirdi. Kıta Lojistik'in ikinci yarıyıl hedeflerine de değinen Eldener, aynı zamanda sektör hakkında da öngörülerde bulundu.

TEKSTİL LOJİSTİĞİNDE ASKI TAŞIMACILIĞINI YAPAN İLK FİRMAYIZ

Yılın ilk yarısında ağırlıklı olarak otomotiv ve tekstil gibi sektörlere hizmet sunduklarını ifade eden Emre Eldener, bu sektörlerin lojistik bazındaki durumu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Tekstil lojistiğinde askı taşımacılığını ilk yapan şirketiz. Ortağı olduğumuz Logwin ile birlikte yılda 2 milyon askılı tekstil ürününü başta Batı Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına taşıyoruz. Halen haftada yaklaşık 80-90 TIR civarında Avrupa'ya ihracat yüklemesi yapıyoruz.

Ancak yılın ilk yarısında özellikle kriz nedeniyle tekstil sektörü yara aldı. Bunun nedeni tekstil maliyetlerinin yükselişi olarak gösterilebilir. Geçtiğimiz dönem otomotiv sektöründe VW, Audi, Skoda ve Seat gibi otomobil üreticilerinin yedek parçalarını Avrupa'nın birçok ülkesine taşıdık. Fakat avronun dolar karşısında değer kaybetmesinden dolayı otomotiv sektörü gerileme gösterebilir. Bu durumdan lojistik sektörü yılın ikinci yarısında olumsuz etkilenebilir. Ürünler pahalıya üretilip TL bazında daha ucuza satılıyor. Sektörel bazda yeni bir krizle karşılaşabiliriz."

Yılın ilk yarısında yurt içi taşımacılıkta kayda değer bir artış grafiği yakaladıklarını belirten Eldener, yurtiçinde açılan piyasa ve Kıta'nın müşterilerine verdiği en üst düzeyde iletişimi içeren hizmetin bu artışı sürekli kılacağını söyledi.

DEPO YATIRIMLARINA HIZ VERECEĞİZ

Kıta Lojistik'in 2010'un ikinci yarısı ile ilgili hedeflerine de değinen Eldener, "Depo yatırımlarımıza hız vereceğiz. Antrepo ve dağıtım deposu için uygun yerleri araştırıyoruz. Özellikle İstanbul'un Anadolu yakasındaki gümrüğe yakın olan bir depo arayışı içerisindeyiz. Bununla birlikte filomuzu son teknolojiye sahip TIR'larla genişleteceğiz. Bu konuda çalışmalara başlayarak 20 adet Mercedes Benz marka çekici siparişi verdik. Yeni araçlar ağustos ayı itibariyle filoya katılacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr