Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ADANA HAVALİMANININ KAPASİTESİ ARTIRILSIN

ADANA HAVALİMANININ KAPASİTESİ ARTIRILSIN

ADANA HAVALİMANININ KAPASİTESİ ARTIRILSIN09.08.2010

Başkan Cahit Sınmaz, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın bölge için önemine dikkat çekerek, aynı bölgede yeni bir havalimanı yerine mevcut havalimanının kapasitesinin artırılması gereğine işaret etti.
 
Adana Havalimanı'nın kapasitesi artırılmalı

Başkan Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu üyeleri adına yaptığı açıklamada, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın bölge için önemine dikkat çekerek, aynı bölgede yeni bir havalimanı yerine mevcut havalimanının kapasitesinin artırılması gereğine işaret etti.

Cahit Sınmaz, Tarsus-Kargılı'da yapılması planlanan havalimanı için 8 bin dönüm birinci sınıf, mutlak sulak tarım arazisinin yok edilmesinin bölge için büyük kayıp olacağını bildirdi. Ziraat mühendislerinin açıklamalarına göre çevresindeki yapılarla birlikte toplamda 20 bin dönüm tarım arazisinin havalimanı uğruna heba edileceğine kaydeden Cahit Sınmaz, "Şakirpaşa Havalimanı uzun yıllardan bu yana bölgemize hizmet veriyor. Son verilere göre yılda 2,5 milyon yolcu taşıyan Şakirpaşa Havalimanı'nın kapasitesi arttırılarak yılda 10 milyon yolcu sayısına ulaşılabilir. Yolcular için yapılacak yeni bekleme salonları, geniş apronlar ve modern bir görüntüye kavuşturulacak mevcut havalimanı hem sorunun çözümünü sağlayacak hem de ülkemiz için stratejik önem taşıyan tarım arazilerimizin yok edilmesinin önüne geçecektir" dedi.

Havalimanı Adana'ya 25, Mersin'e ise 51 kilometre uzaklıkta Tarsus-Kargılı Bölgesel Havalimanı için 250 milyon lira keşif bedeli belirlendiğini, inşaatın başlamasıyla birlikte miktarın artacağını vurgulayan Sınmaz, bu paranın işsizliğin yoğun yaşandığı bölgede sorunun çözümüne katkı sunmak için harcanabileceğini dile getirdi. 2011 yılının sonlarına doğru başlaması planlanan havalimanının Adana'ya 25, Mersin'e ise 51 kilometre uzaklıkta olduğunu vurgulayan Sınmaz, "Adanalılar'ın yanı sıra Mersinli vatandaşlarımızın da konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Amacımız ülke kaynaklarının boş yere kullanılmasının önüne geçmek olmalıdır. Yeni havalimanının yapımı için harcanacak paralar Mersin ve Adana'da büyük sorun halini alan işsizliğin asgariye indirilmesi yönünde kullanılabilir. Bu yönde yapılacak projeler bölgemiz için daha hayırlı sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.
Kaynak: Airport Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr