Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TAŞIMACILARDAN 1.5 MİLYON SEFER

TAŞIMACILARDAN 1.5 MİLYON SEFER

TAŞIMACILARDAN 1.5 MİLYON SEFER05.08.2010

Krizin en derin yılı olan 2009’da Türk ve yabancı plakalı araçların Türkiye üzerinden gerçekleştirdiği sefer sayısı 1 milyon 477 bin 851’i buldu.

“Üstelik bu rakam artış gösteriyor,” diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, “Uluslararası karayolu yük taşımacılığındaki güçlü filosu ve genç nüfusu ile kendini çevreleyen 350 milyonun yaşadığı bir ekonomik pazara yakın konumda olan Türkiye üzerinden yapılan transit taşımaların her yıl katlanarak artması ise ülkedeki dinamizmin en önemli göstergelerinden biri…” seklinde konuştu.

“Sefer sayısı da ülkedeki lojistik hareketliliğe bir başka veri oluşturuyor. Türkiye’den gerçekleştirilen ithal ve ihraç sefer sayısının 2010 yılının ilk 5 ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,68 oranında artması ise sektörde krizin etkisinin azaldığını gösteriyor,” diyen Altınay Bekar şöyle devam etti:
“Ülkedeki bu hareketlilik ve dinamizm; lojistik depolar, lojistik üsler, limanlar ve bununla bağlantılı olan diğer alanlara yatırım ihtiyacını sürekli artırıyor. Bu ihtiyaçlar Türkiye’nin lojistik üs olma potansiyelini ortaya koyuyor. Gelişen iş hacimleri ile lojistik hizmet veren firmalar, daha çok sayıda araçtan oluşan filolara ve daha büyük depo alanlarına ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca lojistiğini iyi yöneten şirketler, maliyetlerinde yüzde 15 ile 50 arasında tasarruf sağlıyorlar. İşte bunun için Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı, iyi bir fırsat oluşturuyor. Lojistiğini iyi yönetmek isteyenlerin buluşma yeri durumuna gelen Logitrans, katılımcı profili ve çapıyla bunu kanıtlıyor.”
“Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yer alan 50’ye yakın lojistik donanım şirketi, sadece iyi lojistik süreç yönetmek isteyenlere hitap ediyor,” diyen Bekar; “Günümüzde şirketler üretim maliyetlerinde ve kalitede olabilecek en iyi seviyeleri yakaladılar. Artık rekabet avantajının yolu, tedarik sürecini ve lojistik hizmetlerini en iyi şekilde yönetmekten geçiyor. Bu durum; lojistik hizmetlerin önemli bir bileşeni olan depo yatırımlarını da zorunlu kılıyor. Kriz nedeniyle ertelenen projeler, bu yatırımların önünde engel olarak görülebilirdi ancak gayrimenkul sektöründeki veriler, yatırımlarda hareketlenmenin başladığının göstergesi,” şeklinde konuştu.
Logitrans Transport Lojistik Fuarı
4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı, EKO Fuarcılık tarafından 4-6 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Logitrans Fuarı’nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3’üncü ve 4’üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parçaları ve aksesuarları ile çekiciler fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

Kaynak: Logisticus