Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / RAN LOJİSTİK, YENİ ROTALARLA BÜYÜYECEK

RAN LOJİSTİK, YENİ ROTALARLA BÜYÜYECEK

RAN LOJİSTİK, YENİ ROTALARLA BÜYÜYECEK05.08.2010

Lojistik sektörünün büyüyen isimlerinden Ran Lojistik, deniz ve hava taşımacılığına giriş yaptığı Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş ile Avrupa dışında yeni ülkelere açılmayı hedefliyor.

Ran Lojistik’in 2010 yılına hızlı bir giriş yaptığını ifade eden Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, denizyolu, havayolu ve proje taşımalarında yeni müşteri kontratları sayesinde seneye oldukça iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydetti. Otomotiv ve tekstil sektörlerindeki artışın da iş hacimlerine olumlu yansıdığını belirten Benli, “2010 yılı için gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz birçok yenilik, planlandığı gibi gerçekleşti. Nisan 2010’da İzmir, Bursa ve Ankara’da ofislerimiz açıldı ve yerel müşterilerimize hem karayolu hem de hava ve denizyolu taşımalarında etkili bir şekilde hizmet vermeye başladık.  Ran Lojistik adına gerçekleşen önemli bir proje de, firmamızın tüm faaliyet birimlerinde, operasyonal ve finansal tüm süreçlerde SAP uygulamasına geçilmiş olmasıdır. 2009 yılı Kasım aylında başlayan projemiz,  1 Haziran 2010 tarihi itibarı ile başarıyla sonuçlanmıştır” şeklinde konuştu.

Ran Lojistik olarak ilk 6 ayda yeniden yapılanma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Benli, şöyle devam etti: “2010 yılında toplam ciromuz içinde payları yüzde beşin altında kalan deniz ve hava taşımacılığında etkinliğimizi artırmak üzere Şubat ayında Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş. adı altında bir şirket kurduk. Nisan ayı sonuna kadar da bu şirketimize ait Ankara, Bursa ve İzmir’de olmak üzere 3 şube açtık. Aynı zamanda uluslararası partner ağı oluşturma çalışmalarımız da devam ediyor. Ran Lojistik’ten farklı olarak Avrupa dışı örgütlenmemizde, yeni rotalar belirleyerek önemli adımlar atacağız. Şirketimizin alması gereken birtakım uluslararası sertifika ve belgelerin bir kısmını aldık, kalanı da Eylül ayına kadar tamamlamayı umuyoruz. Örgütlenmesini geliştirdikçe bu alanlarda da verimliliğimizin ve ciromuzun artacağını bekliyoruz. Biz enerjimizi yitirmeden yapılanma çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yeni müşterilerle yeni rotalarda yol alacağız.”
Antrepolardaki sorun çözüm bekliyor

A tipi genel antrepolara ‘geçici depolama’ statüsünde eşya konulması uygulamasının antrepo işletmecilerinin elinden alınmasının başta lojistik sektörü olmak üzere, ithalat ve ihracat yapan tüm sektörleri zor durumda bıraktığını dile getiren Benli, “Geçtiğimiz yıl Kasım ayında geçerli kılınan bu uygulama, yurda giriş yapan ithalat yükü yüklü özellikle çoklu taşıma yapan parsiyel araçların, günlerce yüklerini boşaltamamalarına neden oluyor. Bir TIR yurda giriş yaptıktan sonra, aynı TIR’da yükü olan farklı farklı müşteriler birbirlerine bağımlı oluyor. Zira bütün müşterilerimiz aynı anda antrepo beyannamelerini tanzim edememeleri durumunda, araç boşaltma yapamıyor ve beklemek zorunda kalıyor. Ayrıca,  sadece bir tek özel antrepo işletmecisinin antrepo beyannamesi olmaksızın, geçici depolama hakkına sahip olması da haksız rekabete sebep oluyor. Bu sorun mutlaka çözümlenmeli. Aksi takdirde Ticari anlamda milli servet olan sektörün filolarından verimli bir şekilde yararlanılamayacak, doğal olarak bundan meydana gelen gecikmelerden tüm sektörler şu an olduğu gibi olumsuz olarak etkilenmeye devam edecek.”

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr