Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DOĞUYA TÜRKİYEDEN AÇILACAK

DOĞUYA TÜRKİYEDEN AÇILACAK

DOĞUYA TÜRKİYEDEN AÇILACAK03.08.2010

Bir çok sektörde taşımacılık ve entegre lojistik hizmetleri sunan GEFCO Türkiye artık inşaat sektörüne de girdi.

Dünya çapındaki deneyim ve gücünü yerel uzmanlıkla birleştirerek, otomotivden sağlık ve kişisel bakım ürünleri sektörüne, elektronikten tekstile kadar bir çok sektörde taşımacılık ve entegre lojistik hizmetleri sunan GEFCO Türkiye artık inşaat sektörüne de girdi.
 
2010 yılında Avrupa ve Ortadoğu pazarında ek lojistik operasyonlarla büyümesini sürdüren GEFCO Türkiye, taşımacılığını yaptığı ürün portföyünü genişleterek pazardan daha büyük pay elde etmeyi amaçlıyor.

Pazarın %15’ine hâkim olduklarını söyleyen GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa, %15 dolaylarındaki ihracat oranlarıyla ekonomiye önemli katkıda bulunduklarını ifade ederken, inşaat lojistiğine girme nedenlerini de şöyle sıraladı: “ GEFCO Türkiye zaten otomotiv lojistiğinde Türkiye’de lider durumda. Şimdi bu sektördeki uzmanlığımızı ve kazandığımız deneyimi farklı sektörlerde özellikle de inşaat sektöründe kullanmak istiyoruz. GEFCO’nun uluslararası nertwork’unden faydalanarak gerek yurtdışından Türkiye’ye gerek Türkiye’den tüm Türkî Cumhuriyetlere ve Orta Doğu’ya taşımacılık yapmayı hedefliyoruz”.

Uluslararası deneyimin buraya aktarılarak hem lojistiği yapılan ürün portföyünün genişletileceğini hem de Ortadoğu’da iş yapabilme fırsatı yakalanacağını belirten Villa, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türki Cumhuriyetlerden sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nde de yoğun olarak yapı lojistiği yapmaya başladıklarının altını çizdi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr