Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / AIRBUSIN KÜRESEL YARIŞMASI BAŞLIYOR

AIRBUSIN KÜRESEL YARIŞMASI BAŞLIYOR

AIRBUSIN KÜRESEL YARIŞMASI BAŞLIYOR23.07.2010

Dünyanın her yerinden öğrenciler, Airbus’ın bugün Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda başlattığı yarışması sayesinde geleceğin hava taşımacılığına şekil verirken 30,000 Euro ödül de kzanma şansına sahip olacaklar.

Airbus “Fly Your Ideas (FYI)” yarışması dünyanın her yerinden öğrencileri havacılık endüstrisini daha “yeşil” hale getirecek fikirler üretmeye teşvik ediyor. Airbus çalışanları ve endüstri uzmanlarından oluşan jürisi ile iki senede bir yapılan yarışma üç aşamadan oluşuyor. Yarışma önümüzdeki sene Paris’te düzenlenecek olan Le Bourget Havacılık Fuarı’nda sonuçlanacak. Kazanalar 30 bin, ikinciler ise 15 bin Euro’yu paylaşacaklar.

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve FYI Patronu Charles Champion yarışmanın startını verdiği konuşmasında: “Fly Your Ideas, Airbus’ın havacılığı gelecekte eko-verimli bir endüstri haline getirme vizyonunu paylaşan öğrenciler için eşsiz bir fırsat. Yarışma dünyayı daha erişilebilir ve sürdürülebilir bir hale getirecek fikirler üretebilmek amacı ile tasarlandı. Aynı zamanda yarışma Airbus’ın gençlerle biraraya gelmesini sağlarken Ar-Ge takımlarına artan seyahat etme taleplerini daha çevreci bir yapıda karşılamak için yardımcı olacak fırsatları değerlendirme imkanı sunuyor” dedi.

Her yaştan, milliyetten, cinsiyetten ya da eğitim alanından – mühendislikten pazarlamaya; işletmeden bilime, felseden tasarıma – tüm öğrenciler yarışmada yerlerini almak üzere davet ediliyor. Öneriler ‘Çevreci Yaşam Döngüsü’nün (Airbus’ın bir uçağın ve ürtim sürecininçevreci performansını artırmak için kullandığı yeni bir yaklaşım) her alanını kapsayabilir. Bu döngü beş aşamadan oluşuyor: tasarım, tedarik zinciri, üretim, uçak operasyonları ve uçağın emekliye ayrılması.

FYI 2011, Ekim 2008’de düzenlenen ve oldukça başarılı geçen ilk yarışmayı takip ediyor. 80 ülkeden 2350 öğrencinin yarıştığı ilk yarışmanın birincisi Avustralya Queensland Üniversitesi’nden çokuluslu COz takımı oldu. Takımın projesi uçak kabininde keneotu bitkisinden elde edilen doğal fiber kompozitin kullanımına odaklanıyordu.

FYI 2009’un birincisi COz ekibinden Benjamin Lindenberger (27): “FYI 2009 yarışmasını kazanmak oldukça önemli bir deneyimdi. Aynı zamanda Airbus uzmanları ile çalışma imkanına sahip olmak, endüstrinin içinde yer almak ve transfer edilebilen beceriler geliştirmek de aynı ölçüde önemliydi” dedi.

www.airbus-fyi.comu ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr