Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DSV, İLK YARIDA İŞ HACMİNİ % 300 ARTIRDI

DSV, İLK YARIDA İŞ HACMİNİ % 300 ARTIRDI

DSV, İLK YARIDA İŞ HACMİNİ % 300 ARTIRDI23.07.2010

Madenin yanı sıra Irak taşımaları ve rüzgâr enerjisi taşımalarının da iş hacmindeki artışta etkili olduğunu kaydeden Bölge Müdürü Kenan Zülal, “Yaptığımız çalışmalarla 3 sene gibi kısa bir sürede Mersin’de 10 yıllık firmalarla aynı seviyelere geldiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Danimarka menşeli bir firma olduklarını ve Türkiye merkezlerinin ise İstanbul olduğunu açıklayan Zülal, merkez dâhil İstanbul’da 3, İzmir’de 2, Ankara, Adana ve Mersin’de de birer ofisleri bulunduğunu açıkladı.

Mersin’de 2007’den bu yana forwarder olarak hizmet verdiklerini kaydeden Zülal, 3 kişi ile başladıkları çalışmayı bugün 10 kişi ile sürdürdüklerini söyledi. Bu süre zarfında müşteri portföylerinin ise yüzde 70 arttığını anlatan Zülal, şöyle konuştu: “Mersin’de lojistik gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişimi takip eden yerli ve yabancı firmalar bu bölgeye yatırım yapıyor, şube açıyor. Bu da bir rekabet ortamı oluşturuyor. Bu rekabet ortamı içinde en iyi hizmeti verip kalite sağlayan firma ise başarılı oluyor. Biz de global bir forwarder firması olmamız nedeniyle fiyatlarımız ve kalitemizle, farklı hizmet anlayışımız ile sektördeki Pazar payımızı giderek artırıyoruz. Firma olarak tüm müşterilerinin taşımalarını başından sonuna kadar kontrol ettiklerini ve her aşamasından müşteriyi bilgilendirdiklerini anlatan Zülal, “3 sene önceki DSV ile bugünkü arasında firma olarak değişen bir şey olmadı. Yalnızca eleman sayımız ve buna bağlı olarak müşteri portföyümüz arttı” dedi.

Mersin’de forwarding firması olarak hizmet verdiklerini ve bölgedeki rakiplerinin ağırlıklı olarak gemi acentesi olduğunu dile getiren Kenan Zülal, “Buradaki pasta İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’ya göre daha küçük. Bölgesel yapılanma ve iş hacmine göre Mersin biraz daha rekabetçi. Bu rekabet içinde mücadele edebilmek kolay değil. Biz de hizmet kalitemiz, servisimiz ve fiyatlarımızla öne çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Derya EĞRİCAN GÜLEÇ – MERSİN/Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr