Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MERCEDES GULLWINGİN GLOBAL DAĞITIMI DHLİN

MERCEDES GULLWINGİN GLOBAL DAĞITIMI DHLİN

MERCEDES GULLWINGİN GLOBAL DAĞITIMI DHLİN23.07.2010

Dhl Global Forwarding, AMS SLS Gullwing model Mercedes-Benz spor arabanın dünya çapında dağıtımını üstlendi. Arabalar dünya üzerinde 40 farklı bölgeye hava ve deniz yoluyla taşınacak


Dhl Global Forwarding, Mercedes-Benz firmasıyla yaptığı anlaşma sonucunda Gullwing model spor arabalarının dünyanın tüm bölgelerine taşımacılığını yapacak.

Dhl Global Forwarding'in 220 ülkeyi ve dünyanın çeşitli bölgelerini kapsayan güçlü taşımacılık ağı ve otomotiv sektörüne sunduğu geniş hizmet yelpazesinin, bu prestijli anlaşmanın yapılmasında belirleyici bir rol oynadığı kaydediliyor.

Dhl Global Forwarding Orta Avrupa ve Küresel Otomobil Sponsorluğu CEO'su Volker Oesau konuyla ilgili olarak "Otomotiv taşımacılığındaki kanıtlanmış başarımızın dışında, sıra dışı ve değeri yüksek otomobillerin özel taşımacılığında da uzmanlaşıyoruz. Bu sebeple Daimler firmasının yeni spor arabalarının dağıtımı için şirketimize yetki vermiş olması bizi çok memnun etti." dedi.

Dhl Global Forwarding Türkiye Genel Müdürü Kerem İnanç da, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada "Otomotiv sektörü için özel çözümler üreten çok güçlü bir altyapımız ve donanımlı uzman bir ekibimiz var. Mercedes'in bu çok özel modelinin dünyaya dağıtımında Dhl'e güvenmesinin temelinde bu yer alıyor. Bu güven bizi gururlandırıyor." dedi ve Dhl Global Forwarding Türkiye olarak da taşımacılık sektöründe hızlı, güvenilir, yüksek standartlarda hizmetleri ile müşterilerine özel benzer iddialı taşımaları organize ettiklerini vurguladı.

Otomotiv sektörüne
özel merkezler ve ekipler
Otomotiv sektörüne yüksek standartlarda taşımacılık çözümleri sunan Dhl'in, Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Amerika'da özel olarak otomobil taşımacılığında uzmanlaşmış lojistik uzmanlarının görev yaptığı toplam 20 merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde otomobil konusunda donanımlı 100'den fazla lojistik uzmanı görev yapıyor.

Dhl Global Forwarding bu altyapısıyla, tamamen Mercedes'in yeni spor modeli Gullwing için özelleştirilmiş bir taşıma konsepti geliştirdi. Özel paketleme sistemi ile taşıyıcı araçlar deniz ya da havayolu gönderimlerinde olduğu gibi güvenli ve etkili bir biçimde yükleniyor.

İlk olarak, spor arabalar güney Almanya'da bulunan araba üreticisinin üretim sahasından alınıyor. Gidecekleri yerlere direkt yönlendirilmemiş araçlar Dhl'in Frankfurt'ta bulunan Yetkili Otomobil Merkezi'nde güvenli bir şekilde geçici olarak bekletilebiliyor. Bu merkez, bölgesel Dhl Otomotiv Yetkili Merkezleri ile bağlantı halinde kalarak tüm operasyondan ve her bir Mercedes-Benz Gullwing'in dağıtımından sorumlu bulunuyor. Tüm taşıma sürecinin her bir aşamasından 7/24 ulaşıma açık bir on-line takip sistemi ile haberdar olunabilmesi için de gerekli verilerin müşterinin takip sistemine yüklenmesi sağlanıyor.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr