Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KÜÇÜK ÜRETİCİLER KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİ STRATEJİLERİNİ REDDEDİYOR

KÜÇÜK ÜRETİCİLER KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİ STRATEJİLERİNİ REDDEDİYOR

KÜÇÜK ÜRETİCİLER KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİ STRATEJİLERİNİ REDDEDİYOR20.07.2010

Küresel danışmanlık kuruluşu IDC Manufacturing Insights, kısa bir süre önce Infor ve IBM’in hesabına dünya çapında 700’ü aşkın küçük ve orta ölçekli ile ilgili bir araştırma yaptı.

Bu araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlardan bir tanesine göre, imalatçılar düşük maliyet baskısı altındayken, ‘outsourcing’ diye adlandırılan düşük maliyetli ülkelerde üretim yaptırılmaktan vazgeçtikleri ortaya çıktı. Araştırmaya göre, daha önceki düşük-maliyetli kaynaklara yönelmeye yapılan vurgunun aksine görünüşe göre müşteri isteklerini karşılamanın önemi üzerine odaklanmanın artmaya başladığı ortaya çıktı.

Danışmanlık kuruluşu, düşük-maliyetli kaynaklara yönelmenin, düşük duyarlılığa ve zayıf müşteri hizmetlerine, yüksek maliyetlere ve tedarik zincirindeki kesintilere, IP’nın (Uluslararası Koruma) ortadan kalkması, ve çevre problemleri ile sonuçlanacağı üzerine vurgu yaptı. Bu çalışma Kuzey Amerika ve Avrupa’lı imalatçıların, maliyetleri düşürmek için agresif bir şekilde üretim yaptıracak dış ortak aramak yerine orta vadede kendi operasyonlarını iyileştirmeye odaklanacaklarını göstermektedir.

Bu araştırmanın ortaya çıkarttı genel sonuçlardan bir tanesine göre, işin karmaşıklığı ve küresel tedarik zincirinden dolayı imalatçıların müşterilerini tutmaya çabaladığını göstermektedir. Bu, “Müşteri deneyimi” üzerinde kontrol sağlamayı çok sıkıntılı hale getirdi.

Bu araştırmaların sonuçları belki de, açıkça bulguların içinde barınan tehditkar bulgularının aksine, küresel lojistik hizmetleri içinde yer alan firmalar için bir fırsat olarak olarak görülmelidir. Lojistik ve taşımacılık firmaları için söz konusu olabilecek sıkıntılar, küresel anlamda üretimlerini dışarıya doğru yapılandırma stratejilerine uyum sağlamaları açıkça eksik olmasından dolayı engellenen küçük ve orta boy işletmelere güvenilirlilik ve ileriye dönük görüşü sahibi olma özelliklerinin kazandırılmasından ortaya çıkacaktır.Araştırma, küçük işletmelerin ihtiyaçlarına odaklı daha fazla çabanın gösterilmesinin lojistik firmalara getirisi olacağını ileri sürmektedir.

Kaynak    : Transport Intelligence