Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TNT 2013TE TÜRKİYEDE LİDER OLMAYI HEDEFLİYOR

TNT 2013TE TÜRKİYEDE LİDER OLMAYI HEDEFLİYOR

TNT 2013TE TÜRKİYEDE LİDER OLMAYI HEDEFLİYOR20.07.2010

Dünya çapında ticari müşteriler ve tüketicilerle posta ve ekspres gönderim ihtiyaçları için kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunan Hollanda merkezli TNT, önemli pazarları arasında yer alan Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

TNT Türkiye’nin ana hedefinin 2013 yılında Türkiye’de de lider konuma gelmek olduğunu söyleyen TNT Türkiye Pazarlama Koordinatörü Erdenay Gül, Sabiha Gökçen’de yapılan yatırımın bu hedefe ulaşmada büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Gül, “TNT Türkiye’de agresif bir büyüme sürecine girdi. Krize rağmen 2009 yılında yüzde 20 büyüme sağladık. 2010 yılına da hızlı bir giriş yaptık. 2010 yılı için yüzde 10 büyüme hedefi belirlemiştik. Ancak yılın ilk ayında bunun çok daha üzerine çıkarak yaklaşık yüzde 30 büyüme sağladık. Yılsonuna kadar bu büyümenin daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu.
“Sabiha Gökçen’de büyüyeceğiz”
Türkiye’de havayolu kargo taşımacılığını kendi uçağı ile yapan tek şirketin TNT olduğunu hatırlatan Gül, “TNT şimdi de yeni bir ilke imza atarak Sabiha Gökçen Havalimanı’nda operasyon merkezi olan ilk uluslararası ekspres kurye şirketi oldu. Artan gönderi kapasitemizi karşılamak için altyapımızı sürekli geliştiriyoruz. Şubat ayı itibari ile 14 ton daha yüksek kapasiteli Boeing 757 uçaklarımızın Türkiye’den seferlere başlamasını sağladık “ dedi. Sabiha Gökçen’e geçmelerinin nedenlerine değinen Gül, “Sabiha Gökçen’e geçmemizin çok önemli iki nedeni var. Birincisi Atatürk Havalimanı’ndaki işlem yoğunluğu ve kargo trafiği. Atatürk Havalimanı şu anda hem yolcu hem de kargo kapasitesi olarak ciddi anlamda şişmiş durumda. İkinci sıkıntımız ise havalimanı çevresindeki trafik sorunuydu. Çünkü biz, Türkiye’de büyümek istiyoruz ve burası büyümeye açık bir bölge. Geçtiğimiz haftaya kadar Atatürk Havalimanı’nı kullanıyorduk. Fakat artık sadece Sabiha Gökçen’i kullanacağız. Atatürk Havalimanı’nda aynı zamanda gümrük işlemlerinde de sıkışıklık yaşıyorduk. Buranın ithalat olarak gelen gönderilerin gümrük işlemleri anlamında çok ciddi avantajları olacak. Daha hızlı ve güvenli işlem görme fırsatı yakalayacağız” açıklamasında bulundu.
“Müşterilerimiz de daha avantajlı”
Sabiha Gökçen’e geçmelerinin Türkiye’deki TNT müşterilerinin yaklaşık yüzde 70’ine olumlu yönde tesir edeceğini kaydeden Gül, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bizim sektörümüzde en önemli konulardan biri gönderileri müşterilerden mümkün olduğunca geç bir saatte alınması. Bu lokasyonun Anadolu yakasına gelmesi, özellikle bu bölgedeki müşterilerimize önemli avantajlar sağladı. Ayrıca yine Anadolu’dan İstanbul’a ulaşan kargolar da artık daha geç saatte buraya gelebilecek ve müşterilerimizin daha geç saatte gönderi verebilme beklentilerine cevap verebileceğiz. Bu da bize rekabette bir üstünlük yaratacak ve iş performansımızı artıracak.”
“Hayalimiz 747’yi Türkiye’ye getirmek”
Türkiyenin giderek büyüyen bir pazar olduğunu vurgulayan Gül, en büyük hayallerinden birinin de TNT filosundaki en büyük uçak olan Boeing 747’yi Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi. Gül, “TNT’nin filosunda 47 tane uçağı var. Bunun dışında kiraladığı uçaklar var. En büyüğü ise Uzakdoğu’ya sürekli servis veren Boeing 747 model 120 tonluk bir uçak. İnşallah biz de bir gün o uçağın da operasyonunu Türkiye’ye yaparız. Böyle giderse bir gün yapacağız gibi görünüyor. TNT Türkiye çok hızlı bir şekilde büyüyor” şeklinde konuştu
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr