Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SDV HOROZDAN RESLER İÇİN KITALAR ARASI MULTIMODAL TAŞIMALAR

SDV HOROZDAN RESLER İÇİN KITALAR ARASI MULTIMODAL TAŞIMALAR

SDV HOROZDAN RESLER İÇİN KITALAR ARASI MULTIMODAL TAŞIMALAR20.07.2010

Proje taşımacılığı hizmetleri cirosunun üçte ikisini enerji sektöründe gerçekleştiren SDV Horoz güçlü altyapısı ile 'müşteriye özel' çözümler üretiyor. RES'lerde önemli başarılara imza attıklarına dikkat çeken SDV Horoz Proje Kargo Direktörü FİKRET TUZCU toplam kurulu gücü
37,50 MW olan 15 ünitelik RES’i  Almanya ve Danimarka'dan İskenderun'a kıtalararası multimodal taşımalarla ulaştırdıklarını aktarıyor.

Enerjiden inşaata, tekstilden otomotive birçok farklı sektör için özel olarak tasarlanmış lojistik çözümler üreten Horoz Grubu, 2000 yılında Fransız “SDV International Logistics” ile ortak kurduğu SDV Horoz şirketi ile proje taşımacılığı alanında emin adımlarla ilerliyor.

SDV Horoz'un proje taşımacılığı çözümlerinde enerji sektörünün büyük bir önemi ve payı bulunuyor. Son dönemde artan yatırımların da etkisiyle toplam proje taşımacılığı hizmetlerinden elde ettikleri cironun üçte ikisinin enerji sektöründen geldiğini söyleyen SDV Horoz Proje Kargo Direktörü Fikret Tuzcu, başarılarının sırrının yarattıkları çok özellikli sinerji olduğunu şu sözlerle aktarıyor: “SDV'nin tamamen proje kargo taşımacılığına yönelik hem 'Endüstriyel Proje Kargo', hem de 'Oil & Gas' birimlerinin olması ve bu birimlerin yine global olarak kendi içlerinde de ayrı olarak faaliyet gösteren network sistemlerinin yapılandırılmış olması, SDV Horoz Proje Kargo Departmanı'nı da bu özel network sistemlerinin içine sokmuştur ve hem çok özel, hem çok özellikli bir sinerji yaratılabilmiştir. SDV Horoz Proje Kargo Departmanı'nın yerel piyasada altına imza attığı başarılı işler de network için aynı şekilde fayda yaratmıştır.”

Son dönemde enerji sektöründe hızla artan yatırımlar karşısında sadece uzmanlaştıkları alanlardaki operasyonlara yönelmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Tuzcu, “Proje yükü taşımacılığında yüklemenin gerektirdiği her türlü operasyonel çözüm yolunu defalarca gözden geçirdikten sonra uygulama aşamasına geçmeyi ve müşterimizin yanında, sahada etkin şekilde işin başında olmayı, güvenilir bir çözüm ortağı olmamızı sağlayan önemli unsurlar olarak görüyoruz” diye belirtiyor.

15 ÜNİTELİK, 47 BİN METREKÜPÜ AŞAN RES’İ TAŞIYOR

Enerji sektöründe imza attıkları proje taşımacılığı operasyonları hakkında bilgiler veren Tuzcu, son dönemde,  Avrupa ve Güney Amerika'dan Türkiye'ye rüzgar santrali yüklemeleri, Kore'den Türkiye'ye santral kazan modülleri yüklemeleri, basınçlı tanklar, borulama sistemleri, çelik konstrüksiyon alanlarında proje yüklemeleri gerçekleştirdiklerini söylüyor. Yüklemeleri halihazırda devam eden rüzgar enerjisi santrali taşımalarının operasyonel ve hacimsel büyüklüğüyle dikkat çektiğine işaret eden Tuzcu şunları aktarıyor: “15 ünitelik, toplam kurulu gücü 37,50 MW'lık rüzgar santralinin fabrikadan teslim alınmak suretiyle Almanya ve Danimarka'dan deniz+karayoluyla ve Brezilya'dan denizyoluyla İzmir'e ve İskenderun'a taşınması operasyonunu yürütüyoruz. Toplamda 47 bin metreküpü aşan malzemeler arasında beher uzunluğu 50 metreyi bulan kanatlar ve beher ağırlığı 82 ton olan parçalar var.”

Tuzcu, bu projelere ilave olarak Gebze, İskenderun ve Doğu Karadeniz’de bazı enerji yatırımları için özel çözümler gerektiren farklı operasyonları da sürdürdüklerinin altını çiziyor.
 
Kaynak: Enerji
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr