Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / PROJECT CARGO & YACHT TRANSPORT BUTİK ÇÖZÜMLERİYE ROTASINI AFRİKAYA ÇEVİRDİ

PROJECT CARGO & YACHT TRANSPORT BUTİK ÇÖZÜMLERİYE ROTASINI AFRİKAYA ÇEVİRDİ

PROJECT CARGO & YACHT TRANSPORT BUTİK ÇÖZÜMLERİYE ROTASINI AFRİKAYA ÇEVİRDİ20.07.2010
Sadece enerji ve yat sektörlerine lojistik hizmetler sunan Project Cargo&Yacht Transport, uluslararası tecrübesi ve butik taşımacılık anlayışıyla önemli        projelerin çözüm ortağı olmayı sürdürüyor.    
 
Zorlu Enerji'nin Osmaniye'de hayata geçirdiği RES yatırımı için 54 adet türbinin taşımasını üstlendiklerini söyleyen şirketin Genel Müdürü ERİM TABİB, enerji yatırımlarında gelecek vadeden Afrika pazarında da güçlenmeyi hedeflediklerini açıklıyor.
2006 yılında proje kargo, ağır nakliye ve yat taşımacılığında uzman profesyonel bir      takımla yola çıkan Project Cargo&Yacht Transport ihtisaslaştığı enerji sektöründe 'butik çalışma modeliyle' fark yaratıyor. Uluslararası platformdaki çalışmalarına bağlı olarak oluşturduğu partner ağı için yine sadece kendi gibi enerji sektöründeki butik çalışan firmaları seçen şirket, az projeyle yüksek hizmet kalitesi sunma ilkesinden hareket ediyor. Bu nedenle bir yılda sınırlı sayıda projeye imza attıklarının altını çizen Project Cargo&Yacht Transport Genel Müdürü Erim Tabib, “Amacımız elimize aldığımız işi en profesyonel şekilde tamamlamak ve müşteri memnuniyetini maksimum düzeyde sağlamak. En büyük referansımız tamamladığımız projelerde sağladığımız hizmet kalitesidir” diyor.  Kendilerine olan güvenin karşılığını en iyi şekilde verebilmek için 7/24 saat hizmet sunarak müşterilerinin lojistik departmanı gibi çalıştıklarını vurgulayan Tabib, üstlendikleri projenin her aşamasında ekip olarak fiilen sahada bulunduklarına dikkat çekiyor. Tabib proje taşımalarında uzmanlığın yanı sıra güçlü finansal yapının da şart olduğunu ifade ederek “Firmamızın yürüttüğü operasyonları sağlıklı bir şekilde sonlandırabilmesi ve kaliteli hizmet verebilmesinde en büyük etkenlerden biri de güçlü finans yapısıdır” değerlendirmesini yapıyor.

TEK ALANA KURULU EN BÜYÜK RES’İN TAŞIMACISI

Enerji sektöründe çözüm ortağı oldukları önemli projelere ilişkin bilgiler veren Tabib, Zorlu Enerji'nin Osmaniye'de hayata geçirdiği rüzgar enerjisi yatırımı için 54 adet türbin taşıdıklarını anlatıyor. Söz konusu yatırımın 130 MW'lık kapasitesiyle Türkiye'de tek alanda kurulmuş en büyük RES projesi olduğuna işaret eden Tabib şunları aktarıyor: “Projeyi başından sonuna biz koordine ettik ve çok büyük hacimli yüklerin nakliyesini başarıyla gerçekleştirdik. Almanya çıkışlı olan yüklerimizin son varış noktası İskenderun'du. Her bir türbin 85 metre uzunluğundaydı. Ayrıca ana motor ve burun gibi tamamlayıcı ekipmanlarla birlikte birçok ağır ve özellikli parçalardan oluşuyordu. Operasyonu 14 gemiyle yaklaşık 5 ayda tamamladık.”

Enerji sektöründe rüzgar türbinlerinin yanı sıra gaz türbinleri, soğutma kuleleri, jeneratörler gibi hassasiyet ve uzmanlık gerektiren taşımalar da gerçekleştirdiklerinden söz eden Tabib özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarının önündeki belirsizliklerin kalkmasıyla referanslarına büyük ölçekli operasyonları eklemeyi sürdüreceklerini dile getiriyor.
GLOBAL PAZARDAKİ TECRÜBESİNİ ARTIRACAK

Uluslararası nakliye konusunda enerji sektöründe bir marka olmayı hedeflediklerini açıklayan Tabib, Türkiye'de enerji projelerine odaklanan hizmet anlayışlarında global tecrübelerinin büyük payı olduğunu iletiyor. Tabib, güçlü iş ortaklarıyla dünyanın her yerine hizmet verebildiklerini, dış pazarlardaki potansiyelleri değerlendirmek için de yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktarıyor. Kuzey Afrika'da son dönemde hız kazanan RES projelerini yakından takip ettiklerine dikkat çeken Tabib “Geleceğin pazarının Afrika olduğunu artık tüm dünya kabul ediyor. Özellikle Kuzey Afrika rüzgar enerjisi yatırımları açısından iştah kabartıyor. Deneyimlerimizi ve butik çözümlerimizi bu pazardaki yatırımcıların hizmetine sunmaya hazırız” diyor.

Balkanlar ve Ortadoğu'da da stratejik enerji yatırımları içinde yer almayı planladıklarını söyleyen Tabib, Uzakdoğu'da gerçekleştirilecek bir RES projesinin de yakın takipçisi olduklarını belirtiyor.
Kaynak: Enerji
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr