Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MADAGASKARDAN AMERİKAYA HER KITADA: ORSHIP

MADAGASKARDAN AMERİKAYA HER KITADA: ORSHIP

MADAGASKARDAN AMERİKAYA HER KITADA: ORSHIP20.07.2010

Uluslararası nakliyede uzun yıllara dayanan deneyimini global acenta ağından aldığı güçle proje lojistiği alanına taşıyan Orship, enerji sektöründe Madagaskar'da yapılması öngörülen bir proje üzerinde çalışırken, Amerika-Antalya arasında yürütülen bir enerji yatırımının da konteyner taşımacılığını üstleniyor.

Madagaskar’dan Amerika’ya her kıtada: ORSHIP

Proje lojistiği hizmetlerinde vites büyüten Orship, güçlü altyapısıyla enerji sektöründe de en ağır ve hassas yükleri hızlı ve güvenli bir biçimde taşıyarak müşterilerine zaman açısından ciddi avantajlar sunuyor. Enerji sektöründeki uluslararası lojistik operasyonlarını yurtdışındaki acenteleriyle işbirliği yaparak yürüten Orship, son dönemde Madagaskar'da yapılması öngörülen bir enerji projesi üzerinde çalışıyor. Şirket ayrıca Amerika-Antalya arasında yürütülen bir enerji yatırımının da konteyner taşımalarını üstleniyor.

17 YILLIK GÜVENLE PROJE TAŞIMACILIĞINA YÖNELDİ

Uluslararası nakliye sektöründe 17 yıldır faaliyet yürüttüklerini belirten Orship Genel Müdürü Reha Yardım taşımacılıkta kazandıkları tecrübe ve yarattıkları güvenle proje lojistiğine yöneldiklerini söylüyor. Nakliye operasyonları ile proje taşımacılığı hizmetleri arasında ağırlık ve hacim olarak büyük farklar bulunduğuna dikkat çeken Yardım, “Enerji sektörünün taleplerine proje lojistiği hizmetlerimizle cevap veriyoruz. Uluslararası proje taşımalarımızı global acentelerimizle işbirliği yaparak organize ediyoruz. Orship olarak Türkiye'den son varış noktasına olan taşımaları gerçekleştiriyoruz. Ya da projenin bir diğer parçası olan aksam ve yedek parçaları kendi imkânlarımızla Türkiye'ye getiriyoruz” diye konuşuyor.

Orship olarak bugüne kadar İran ve Irak'a yönelik zorlu lojistik operasyonlara imza attıklarını hatırlatan Yardım, uluslararası enerji yatırımlarının da çözüm ortakları olduklarını bildiriyor.

TAŞIMA ŞİRKETLERİ TAŞERONLUKTAN KURTULMALI

Lojistik sektörünün en prestijli iş alanlarından biri olan proje taşımacılığında Türk firmalarının çok yeni olduğuna işaret eden Reha Yardım, bu nedenle Türkiye için planlanan projelerin dünya çapında tecrübesi bulunan yabancı şirketlere verilmesinin son derece doğal olduğunu düşünüyor. Yardım, ancak bu alanda faaliyet yürüten Türk firmalarının önümüzdeki yıllarda paylarını arttıracağına inanıyor. Günümüzde rüzgârın enerji projelerine doğru estiğini ifade eden Yardım sözlerini şöyle sürdürüyor: “Enerji sektöründeki gelişmeler proje taşımacılığı yapan şirketlere yeni pazarlar ve fırsatlar yaratıyor. Bu fırsatları iyi değerlendirmek durumundayız. Proje taşımacılığına soyunan Türk şirketler olarak verilen emeğin karşılığını almalıyız. Türkiye'deki taşıma şirketlerinin taşeronluktan kurtulup ana taşıma şirketi haline gelmeleri lazım. Bu hedefe ulaşmak için sadece araç ve makine yatırımı yapmaları yeterli olmaz. Gerekli altyapının da oluşturulması yani karayolları, demiryolu ve liman bağlantılarının da çağdaş bir yapıya kavuşturulması gerekiyor.”
 
Kaynak: Enerji
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr