Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / IRUDAN ROTTERDAM KURALLARI SEMİNERİ

IRUDAN ROTTERDAM KURALLARI SEMİNERİ

IRUDAN ROTTERDAM KURALLARI SEMİNERİ13.07.2010

IRU, Rotterdam Kurallarına ilişkin seminer düzenliyor.. Rottterdam Kurallarının Karayolu Taşıma Sektörü’ne olan etkileri ve yaratacağı olası güçlükler...

Kasım 2010’da IRU’nun Rotterdam Kuralları seminerinde karayolu taşıma sektörünün üzerindeki potansiyel etkiler ve yaratacağı olası güçlükler ortaya çıkartılmaya çalışılacak.

“Rotterdam Kuralları: Potansiyel Etkileri ve Karayolu Taşıma Sektörünün Karşılaşacağı Güçlükler” ile ilgili seminer 3 Kasım 2010 tarihinde İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenecek olup, malların kısmen ya da tamamen denizyolu ile taşınmasına ilişkin kontratlarla ilgili Birleşmiş Milletler Konvansiyon’unun etkileri ve kara taşımacılık sektöründe özellikle CMR ile karşılaştırıldığında  AB Tek Taşıma Senedinin ileriye dönük kullanımı üzerine odaklanılacaktır.

IRI Semineri, IRU üyesi derneklerden hukuk uzmanlarını, IRU Yasal Destek Ağı üyelerini, avukatları, taşıma operatörlerini, forwarderları, göndericileri, sigortacıları, akademisyenleri, lojistik ve resmi mercii yetkililerini bir araya getirerek, uluslararası kara taşımacılık işlemlerinde standart yükümlülük üzerindeki belirgin olabileceği etkileri dikkate alınarak, doğuracağı sonuçlar ve diğer kontratlarla ilgili çeşitli kurallar görüşülecektir.

IRU Hukuk İşleri Başkanı, Carine Rathier, “Taşıyıcının yükümlülüklerini düzenleyen uyumlaştırılmış kuralların bulunmayışı, taşıma operatörlerinin, çok vasıtalı (multi-modal) taşıma operasyonlardan kaynaklanacak riskler üzerinde tahminde bulunmasını büyük ölçüde zorlaştırmaktadır. Kara taşımacılığına doğrudan etkisi olan CMR Konvansiyonu’na ilaveten, UNCITRAL’ın (Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Kanunu Komisyonu) Rotterdam Kuralları’nı oluşturması, şu ana kadar 21 Devletin imzalaması, Avrupa Komisyonu’nun Tek Taşıma Senedi oluşturma konusundaki niyeti durumun daha da karmaşık hale gelmesine yol açmıştır” şeklinde bir yorumda bulundu.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr