Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KARGONUZ YOLDA İKEN, GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN

KARGONUZ YOLDA İKEN, GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN

KARGONUZ YOLDA İKEN, GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN08.07.2010

Değerli Okurlar,

Sektörümüze her zaman olumlu ve yararlı projeler sunma gayreti içersinde olan bizler, Türkiye’de sektörümüz ile ilgili ilk defa uygulanacak bir yeniliğe, bir ilk’e imza atmaktan gurur duymaktayız.
 
Şimdi gelin isterseniz yukarda bahsettiğimiz yenilik ve bir ilk nedir değinelim.
Kısaca… ULUSLARARASI TAŞIMACILIK ve TAŞIMA ORGANİZATÖRLÜĞÜNDE SORUMLULUK SİGORTASI… diğer bir deyimle MALİ MESULİYET SİGORTASI olarak bu yeniliği tanımlayabiliriz.
Uluslararası taşıma ve lojistik sektörü uygulamaları ve bunun küreselleştiği güncel mevzuat gereği ortaya çıkan sigorta sorumluluğu nedeniyle, taşımada kullanılan kara, hava, demir ve denizyolu aracı her ne olursa olsun “KONŞİMENTO BAZINDA” ve FIATA standartlarına uygun olarak sigorta kapsamına dahil edilebilmesi suretiyle sorumluluğun ve eşyanın güvence altına alınması, sektör için üretilen bu sigorta poliçesi ile sağlanmaktadır.

Hangi Sigorta Şirketleri ve Broker kanalıyla bu sigorta poliçesi hayata geçiriliyor?

Şemsiye sigorta GRAS SAVOYE WILLIS Brokerliği’nde İngiltere’den reasürör ROYAL&SUN ALIANCE INSURANCE PLC.den temin edilmekte, Türkiye’de ise muhatap poliçe düzenleyen kuruluş ERGO SİGORTA A.Ş. olmaktadır.

İsterseniz biraz daha içeriği açalım…
Tüm Dünya ülkeleri’nden – Tüm Dünya Ülkeleri’ne:
FIATA FBL,
FIATA FCR,
IATA AWB
konşimentoları için,
- Kargonun ziyan ve hasarına ve gecikmesine ilişkin yasal sorumluluğunuz, 
- Hata ve ihmalinize ilişkin yasal sorumluluğunuz,
- Meydana gelen hasara ilişkin ortaya çıkan masraflarınıza, 
- Para cezaları ve harçlara ilişkin yasal sorumluluğunuza,
güvence sağlayacaktır.

Söz konusu sigorta’dan nasıl yararlanacak, bu kapsam içersine nasıl dahil olacaksınız?

UTİKAD’dan temin edilecek FBL, FCR ve AWB’ler sigorta kapsamında olacak… ve konşimentolar üzerinde; “Belirtilen konşimento üzerinde yazılan eşya (mallar) ERGO SİGORTA A.Ş. tarafınca düzenlenen 19359070 numaralı sigorta poliçesi ve yük taşıma sigortası anlaşması ile tarif edilen kapsam ve sınırlar dahilinde sigortalanmıştır.
ibaresi bulunacaktır.

FIATA standartlarında “sigortalı” bir konşimento olarak 19359070 no’lu “Taşıma İşleri Yüklenicisi Sorumluluk PoliçesiFFL (Freight Forwarders Liability Policy) güvencesinde, taşımaların Dünya Standartlarında ve kalitede sunulması ve buna olanak sağlayarak hizmette farklılık ve güven anlayışını destekleyen bir yaklaşım, UTİKAD yönetiminden kurumsal üyeleri için sağlanırken, sigorta kapsamındaki konşimento dağıtımına 15 Temmuz 2010 tarihinden itibaren başlanacaktır.

Değerli Okurlar ve Üyelerimiz, 

UTİKAD üyeliği her zaman bir ayrıcalıktır, yönetimimiz bu ayrıcalığa sahip her üyesi için daha önce olduğu gibi bugün de ve bundan sonrada… en güzeli, en doğruyu üretmeye devam edecektir.

Müjdat MANDAL