Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVA HUKUKU KONUSUNDAKİ GELİŞMELER KİTAPTA TOPLANDI

HAVA HUKUKU KONUSUNDAKİ GELİŞMELER KİTAPTA TOPLANDI

HAVA HUKUKU KONUSUNDAKİ GELİŞMELER KİTAPTA TOPLANDI08.07.2010

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu'yla birlikte 28 Nisan 2009 tarihinde gerçekleştirdiği ve aralarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uzman kişilerin de katılarak sunumlar yaptığı "Avrupa ve Türkiye'de hava hukuku konusunda son gelişmeler" konulu seminere ilişkin tebliğ metinleri bir kitapta toplandı.
 
Hava hukuku konusuna ilişkin ülkemizdeki ve Avrupa Birliği içindeki gelişmelerin ele alındığı seminer ile aynı adı taşıyan eserde, seminer boyunca katılım sağlayan alanlarındaki uzman kişilerin tebliğ ve sunumları yer alıyor.
 
Kitap, iki bölüm ve bir ekten oluşuyor. "Avrupa'da Sivil Havacılık" adıyla yer alan birinci bölümde: "Ticari Havacılık Düzenlenmesi AB ve Avusturya'da son gelişmeler" ile "AB-ABD arasındaki Açık Gökyüzü Andlaşması'nın ikinci müzakere safhasının değerlendirilmesi" bulunurken, "Türkiye'de Sivil Havacılık" adıyla yer alan ikinci bölümde ise:  "Türkiye'de sivil havacılık konusuna genel bir bakış", "Yatay andlaşmaların sivil havayollarına etkileri" ve "Sivil havacılık konusunda Avrupa Birliği ile yürütülen çalışmalar" başlıkları bulunuyor.

Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr