Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN LOJİSTİKİN GÖZÜ YABANCI ÜLKELERDE

BORUSAN LOJİSTİKİN GÖZÜ YABANCI ÜLKELERDE

BORUSAN LOJİSTİKİN GÖZÜ YABANCI ÜLKELERDE07.07.2010

2000 yılında yeniden yapılandırılan Borusan Lojistik,  Türkiye’de 3PL alanında Borusan Lojistik Köseköy Araç Lojistik Merkezi'nde bitmiş araçlara yönelik Pre Delivery Inspection - PDI ve gümrükleme hizmetlerinin yanı sıra faaliyetlerini liman hizmetleri ve yabancı ülkeler hizmetleri olmak üzere üç stratejik iş alanında sürdürüyor.

Türkiye Lojistik Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen, Bursa Gemlik’te faaliyet gösteren Borusan Limanı’nda 2008 yılında başlattıkları toplam 100 milyon dolarlık genişleme yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.  Borusan Limanının planlanan zamanda ve bütçe tamamladıklarını dile getiren Dölen, 2010 yılının ilk çeyrek sonuçlarının, otomotiv sektörü açısından bu yılın geçen yıla göre daha iyi geçeceğinin göstergesi olarak nitelendirdi. Dölen: “Yeni fabrikaların üretimlerini çekebilmek için, ülke olarak lojistik ve yatırım altyapımızın uygunluğu daha önem kazanmakta diye düşünüyorum. Borusan Lojistik olarak Bursa Gemlik limanımıza yapmış olduğumuz yatırımın ana motivasyonlarından biri de, bölgenin lojistik akışında gerekli kapasite ve verimlilikleri yaratmak oldu. Sektör kadar, ülke olarak da, bu olanakları yaratmalıyız diye düşünüyorum. Bölgenin en hızlı ve verimli limanı haline gelen Borusan Limanı ile Borusan Lojistik’in liman kapasitesini yüzde 80 oranında artırdı.”  açıklamasında bulundu.   

Dölen,  2010 yılı için belirledikleri en önemli hedeflerden birinin yapmış oldukları cironun en az yüzde 20’sini yabancı ülkelerden elde etmek olduğunu ve bu hedefe 2009 yılı sonunda ulaştıklarını, sene içersinde yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını da vurguladı.  Yurtiçindeki yeni araç yatırımına ek olarak yurtdışı yatırımlara da ağırlık vereceklerini dile getiren Dölen, “Aynı zamanda Kazakistan’da yine Borusan Logistics markası ile yüzde 100 Borusan Lojistik’e ait bir şirket kurmak da bu yılki hedeflerimiz arasında. Buna ilave olarak bu yıl İran ve Cezayir’deki ülke yapılanmalarını güçlendirecek yatırımlara ağırlık vereceğiz. Bir diğer önemli konu da, şirketimizde yoğun bir şekilde inovasyon çalışmalarına başladık. İnovasyonu yeni bir süreç değil, tüm süreçlerimize yayılmış bir iş yapış şekli olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. İnovatif bakış açısı ile yeni projeler geliştireceğiz ve Yalın 6 Sigma metodolojimiz ile projelerimizi başarılı çıktılar ile tamamlayacağız” dedi.  

2002 ve 2008 yılları arasında yedi kat büyürken, müşteri memnuniyetini ve iç verimliliklerini sürekli artırmayı başaran Borusan Lojistik’in,  2010 yılı ciro hedefi 260 milyon dolar.

İstanbul Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Bursa Gemlik’teki Borusan Limanı, İstanbul-Avrupa, İstanbul-Anadolu, Bursa, İzmir, Ankara bölge müdürlükleri ve Karadeniz Ereğli ve Mersin şubeleriyle uluslararası taşımacılık, depolama, yurtiçi taşıma ve dağıtım hizmetleri sağlayan Borusan Lojistik, toplamda 170 bin metrekarelik kapalı depolama alanıyla hizmet veriyor.
Kaynak: Lift and Handling
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr