Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS İÇ SULARDA TAŞIMACILIĞA GİRDİ

ARKAS İÇ SULARDA TAŞIMACILIĞA GİRDİ

ARKAS İÇ SULARDA TAŞIMACILIĞA GİRDİ07.07.2010

Türkiye’nin kabotaj kapsamında ilk haftalık konteyner taşımasını Arkas başlattı.

Arkas Holding’in kendi armatörlük şirketi Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş. (Arkas Line) ve entegre taşımacılık hizmeti sunan şirketi Arkas Anadolu Lojistik işbirliği ile hayata geçirilen projeyle Türkiye’de ilk defa iç  limanlar arasında düzenli konteyner hat servisi devreye girmiş oldu.
 
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas şöyle konuştu:
“İç limanlarda konteynerle taşıma yapılmasını ilk olarak 1996 yılında konuşmaya başladık. Türk bayraklı gemilerimizi teslim alırken bu gemileri iç limanlarımızda kullanmayı hayal ediyorduk, bu hayalimizi gerçekleştirdik. Kabotaj taşımaları sayesinde hem Türk limanları birbirine bağlanıyor, hem de nispeten ana limanlara uzak olan küçük limanların hinterlandından bulunan üreticileri de uygun maliyetli taşıma imkanıyla yurtdışı limanlarına bağlanıyor.” Amaçlarının müşterilerin  alışkanlıklarını değiştirmek ve pazarı büyütmek olduğunu ifade eden Arkas, “Zaman içinde müşteriler bu taşıma modeline alışacak. Bugün müşterinin alışkanlığı olmaması nedeniyle kısa vadede kar beklentisi içinde değiliz. Pazar büyüdüğü zaman başka oyuncularda konteyner kabotaj taşıması yapacaklar” dedi.

Arkas Line’ın, Teoman A ve Jak A adlı iki gemisi ile İstanbul Gemlik- İzmir Mersin rotasında haftalık servis vereceğini söyleyen Arkas, “Projenin ikinci ayağında Karadeniz limanlarından yeni hat açılacak. İstanbul-Gemlik-İzmir-Mersin limanları arasında kabotaj dahilinde haftalık düzenli konteyner servisi yapan gemilerimiz KKTC Gazimağusa limanına da uğrayarak ihracat ve ithalat taşımaları da yapabilecek” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr