Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / LOJİSTİK HİZMET TALEBİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI

LOJİSTİK HİZMET TALEBİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI

LOJİSTİK HİZMET TALEBİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI30.06.2010

Schenker Kontrat Lojistiği ve Tedarik Zinciri Müdürü Dr. Detlef Trefzger, sözleşmeli  lojistiğin kriz sonrası geleceğinin yükselen yeni pazarlarda, ancak, yüksek hizmet kalitesiyle sunulan servislerde olacağını söyledi

Sözleşmeli lojistiğin kriz sonrası geleceği ve beklentiler, Atlanta’daki bir zirvede tartışıldı.

Eyefortransport’un 8. 3PL zirvesinde konuşan Schenker’in  Kontrat Lojistiği ve Tedarik Zinciri Müdürü Dr. Detlef Trefzger, sözleşmeli  lojistiğin kriz sonrası geleceğinin yeni pazarlarda, yeni sektörlerde, farklı ama yüksek hizmet kalitesiyle sunulan servislerde olacağını söyledi.

Dr. Detlef Trefzger’e göre, yeni pazar ve ekonomisi gelişen bölgelerde otomotiv başta olmak üzere sanayi ürünlerine yönelik lojistik hizmetler öne çıkacak, çünkü otomotiv üretimleri bu tür pazarlara kayıyor. Bu pazarları oluşturan ucuz üretim maliyetleri, lojistik rekabette de maliyeti öne çıkaracak.

Bu durum global yük akış rotasını değiştirecek, dolayısıyla, söz konusu bu yeni pazar bölgelerinde lojistik süreçlerin tümü önem kazanacak. Örneğin depolara olan talep artacak.

Dr. Detlef Trefzger, bu bölgelerde yer alamayan, teknolojiyi takip edemeyen, servis kalitelerinde süreklilik sağlayamayan ve müşterilerinin taleplerine yönelik değişime ayak uyduramayan global lojistik oyuncuların büyük zorluklarla karşılaşacağını kaydetti.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr