Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / ENDONEZYA İLE VİZELER KALKTI

ENDONEZYA İLE VİZELER KALKTI

ENDONEZYA İLE VİZELER KALKTI30.06.2010

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya ile vizelerin tamamen kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları başlatma konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Susılo Bambangu Yudhoyono ile bugün yaptıkları görüşmelerde, tamamen vizelerin kaldırılmasıyla ilgili çalışma başlatma konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono ile Çankaya Köşkünde ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Endonezya’nın uluslararası ilişkilerde yakın bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi.

Bu ziyaretin ilişkilerin daha yakın olmasını sağlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Bu ilişkilerimizin turizm ve diğer her şeye yansımasını çok arzu ediyoruz. Zaten iki ülke vatandaşlarına sınırda vize verilmesi kabul edilmiştir.

Bugün yaptığımız görüşmelerde, tamamen vizelerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları da başlatma konusunda yine bir mutabakata vardık. Bütün bunlar mesafe uzak olsa bile işbirliği imkanının çok büyük olduğunu göstermektedir. Bu ziyaretin çok başarılı geçmesi ve Türkiye ile Endonezya arasında her bakımdan ilişkilerin daha da iyi noktaya taşınmasını temenni ediyorum." 

Kaynak: Milliyet
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr