Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKAS, MİNİKLERİN DÜŞLEDİKLERİ ÇEVRE RESİMLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

DB SCHENKER ARKAS, MİNİKLERİN DÜŞLEDİKLERİ ÇEVRE RESİMLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

DB SCHENKER ARKAS, MİNİKLERİN DÜŞLEDİKLERİ ÇEVRE RESİMLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ29.06.2010

DB Schenker Arkas, İ. Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji/Onkoloji Bilim Dalı ile Haziran’ın ikinci haftasında kutlanan Çevre Koruma Haftası öncesi “Çevre” konulu resim yarışmasının kazananlarını ödüllendirdi.

Hava, kara ve deniz taşımacılığının önde gelen şirketlerinden DB Schenker Arkas, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliğinde gerçekleştirdiği resim yarışmasıyla hem çocukların keyfili vakit geçirmesine hem de çevre konusunda bilinçlenmelerine ön ayak oldu. “Düşümdeki Çevreyi Yeniden Çizdim” konulu resim yarışması, İ. Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji / Onkoloji Bilim Dalı bölümünde tedavi görmekte olan 5- 15 yaş grubundaki çocuklar arasında yapıldı. Dünya Çevre Haftası kapsamında düzenlenen yarışmada toplam 35 eser değerlendirildi. Yarışmanın jüriliğini kendileri de ressam olan İzmir Resim Heykel Müzesi Eski Müdürü Cahit Koççoban ve Filiz Pelit yaptı.

26 Haziran Cuma günü, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı 1933 Reform Amfisi’nde yapılan ödül töreninde yarışma birincisi Şefika Karadeniz, ikincisi Sude Nur Tulu ve üçüncüsü Recep Can Şen ’e ödülleri verildi. Kazananların yanı sıra resim gönderen tüm çocuklara hediye ve sertifika verildi.

Temiz çevre sağlıklı nesiller demek...
DB Schenker Arkas CEO’ su Erik Leiss, İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Ömer Devecioğlu, ödül alan çocuklar ve aileleri, psikologları, öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende duygu dolu anlar yaşandı. Ödüllerin takdimi sırasında konuşma yapan DB Schenker Arkas İş Yönetim Sistemleri ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Senem Kılıç “Onlar düşlerindeki çevreyi resmetmişler, bizlere düşen görev bunun gerçekleşmesine katkıda bulunmak” dedi. Kılıç, çevre kirliliğinin neden olduğu çeşitli hastalıkların azalmasına katkıda bulunmak ve bu konuda bilinci artırmak gelecek nesillere borcumuz diyerek bu tip etkinlikleri her yıl farklı bir kurumda düzenlemeyi planladıklarını iletti.

26-30 Haziran tarihlerinde Profilo Alışveriş Merkezi’nde sergilenecekler
Yarışmaya giren resimler 26 Haziran – 30 Haziran tarihlerinde Profilo Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

Firma Hakkında:
DB Schenker Arkas, Türkiye’de 1995 yılından beri Arkas Holding ortaklığı ile faaliyet gösteriyor. Karayolu taşımacılığında Avrupa’nın en yoğun hizmet ağlarından birine sahip olan şirket, kapsamlı lojistik çözümleri ve global tedarik zinciri yönetimi sunuyor.
 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr