Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / ALMANYA İLE ÇİFTE VERGİLENDİRME TEKRAR YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

ALMANYA İLE ÇİFTE VERGİLENDİRME TEKRAR YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

ALMANYA İLE ÇİFTE VERGİLENDİRME TEKRAR YÜRÜRLÜĞE GİRECEK22.06.2010

Maliye Bakanı Şimşek, Almanya ile çifte vergilendirme anlaşmasının 2011 yılından önce yürürlüğe girmesinin planlandığını belirtti. 
        
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya ile çifte vergilendirme anlaşmasının 2011 yılından önce yürürlüğe girmesinin planlandığını belirterek, "Çifte vergilendirme inşallah 2011'den önce tekrar yürürlüğe girecek. Çifte vergilendirme anlaşması üzerine herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla işin o boyutu da halledilmiş oldu. Metinler hazır olunca ya Türkiye'de ya da burada anlaşma imzalanacak" dedi.

Kiel Ekonomi Enstitüsü tarafından verilen 2010 Ekonomi Ödülü için düzenlenen törenden sonra Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile görüşen Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya Maliye Bakanı ile bugün hem iş hem de nezaket görüşmesi gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Almanya ile çifte vergilendirme anlaşmamız vardı, ancak Almanya tek taraflı olarak bunu fesh etmişti. Yeni bir anlaşmayı imzalama noktasında önemli aşamalar katettik. Metinler hazır olunca ya burada ya da Türkiye'de anlaşma olacak" diye konuştu.

Bakan Şimşek, pasaport harçlarına uygulanan indirimle ilgili olarak da, "Pasaport fiyatlarını yüzde 50 düşürdük. İnşallah bu durum hem içerde hem de dışarda vatandaşlarımıza olumlu yansır. Türkiye'de her zaman harçlar ve vergiler artırılmıyor. Pasaporttaki kıymetli evrak, yani defter bedelini de çok ciddi fiyata indirdik, neredeyse üçte bir oranında düşürdük. Vatandaşlarımız daha düşük ücret ödeyerek pasaportlarına kavuşacak" şeklinde konuştu.
Geleneksel olarak her yıl Kiel kentinde düzenlenen Küresel Ekonomi Sempozyumunun bu yıl 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacağını hatırlatan Şimşek, "İstanbul bir dünya başkenti. Bu yıl Avrupa'nın kültür başkenti seçildi. Eğer global ekonomik sorunlardan söz ediyorsanız, o zaman İstanbul gibi bir yerde konuşmamız ve global ekonomi sorunlarına çözüm üretmemiz lazım. Dolayısıyla yer mükemmel. Umarım katılım da mükemmel olacak. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Merkel ve Barroso'yu da davet etti. İnşallah onların katılımıyla ve benim de bölgedeki bazı maliye bakanlarına yapacağım davetlerle önemli bir katılım sağlamış olacağız. Davos'taki Dünya Ekonomi Zirvesinden farklı olarak Küresel Ekonomi Sempozyumu aracılığıyla daha çok araştırmacı, sonuç üreten ve entelektüel bir bakış açısı geliştirilmekte" dedi.

Kaynak: Dünya
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr