Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVAŞ VE TAV YEŞİL KURULUŞ OLDU

HAVAŞ VE TAV YEŞİL KURULUŞ OLDU

HAVAŞ VE TAV YEŞİL KURULUŞ OLDU22.06.2010

Milas-Bodrum Havaalanı’nda HAVAŞ ve Adnan Menderes Havaalanı`nda TAV İzmir Terminal İşletmeciliği “Yeşil Kuruluş” unvanı aldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yeşil Havaalanı” Projesi kapsamında, Milas-Bodrum Havaalanı’nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. ve Adnan Menderes Havaalanı`nda TAV İzmir Terminal İşletmeciliği A.Ş. “Yeşil Kuruluş” unvanı aldı.
SHGM tarafından yapılan açıklamada, havaalanlarında faaliyet gösteren kurum-kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi amacıyla uygulamaya konan proje kapsamında “Yeşil Kuruluş” unvanı alan işletme sayısı 2010 yılı içerisinde 7’ye, toplamda ise 9`a yükseldi.
Proje çerçevesinde, Bodrum Havaalanı’nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. ve Adnan Menderes Havaalanı`nda TAV İzmir Terminal İşletmeciliği A.Ş. “Yeşil Kuruluş” unvanı aldı.
Daha önce MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş., THY Teknik A.Ş., Hezarfen Havacılık Ticaret A.Ş., TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği, ATM Havalimanı Yapım ve İşletme A.Ş., Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal ve Yatırım İşletmeciliği A.Ş. ve Çelebi Hava Servisi A.Ş. (İzmir) de bu yıl içerisinde “Yeşil Kuruluş” sertifikası almaya hak kazanmıştı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr