Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / EN ÇEVRECİ HAVAALANI İZMİR

EN ÇEVRECİ HAVAALANI İZMİR

EN ÇEVRECİ HAVAALANI İZMİR22.06.2010

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından bu yıl ilk kez verilen “Eko-Yenilik Ödülü’ne” layık görüldü.

TAV İzmir, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirdiği çevre dostu projeleri ve başarılı ekolojik uygulamaları ile Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından bu yıl ilk kez verilen “Eko-Yenilik Ödülü’ne” layık görüldü.
TAV İzmir, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirdiği çevre dostu projeleri ve başarılı ekolojik uygulamaları ile Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından bu yıl ilk kez verilen “Eko-Yenilik Ödülü’ne” layık görüldü.

TAV’dan yapılan açıklamaya göre, ACI Europe tarafından gerçekleştirilen yarışmada, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni işleten TAV İzmir başarılı çevre projeleri uygulamalarıyla, Avrupa’daki havalimanları arasında çevreye olan duyarlılığı ve çevresel yeniliklere verdiği destek kapsamında bu yıl ilk kez verilen “Eko-Yenilik Ödülü’nün” sahibi oldu.

Törende, TAV İzmir adına ödülü alan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şöyle konuştu:

“TAV Havalimanları olarak faaliyette bulunduğumuz tüm şehir ve bölgelerde sürdürülebilir kalkınma politikaları geliştiriyor ve çevreci uygulamaları yakından takip ediyoruz. Bugüne kadar, çevre duyarlılığı kapsamında, birçok proje geliştirerek, hayata geçirdik. ACI Europe tarafından İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uyguladığı başarılı çevresel yönetim politikaları ile ilk olarak TAV İzmir’e verilen ‘Eko?Yenilik Ödülü’, Türkiye’nin de çevre duyarlılığına verdiği destek ve önemi göstermiştir.”

BU ÖDÜL ÇEVRE PROJELERİNE VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın, geçtiğimiz yıl ACI Europe tarafından verilen “Birinci Seviye Karbon Salımı Doğrulaması Sertifikası’nı” aldığını hatırlatan Şener, alınan bu ödülün çevre yönetimi politikasında sürdürülen istikrarın ve çevre projelerine verilen önemini de bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Hükümetlerarası İklim Değişimi Paneli’nden (IPCC) yapılan açıklamaya göre, havacılık sektöründeki karbondioksit emisyonunun, dünyadaki iklim değişimine olan etkisinin yüzde 5 olduğunu ve bu rakamın da yüzde 2’lik kısmının sadece havalimanlarının kendi operasyonlarından oluştuğunu vurgulayan Şener, “ACI Europe’un başlattığı akreditasyon programı ile bir yılda Avrupa genelinde programa katılan havalimanlarının kendi operasyonundan toplam 411 bin 390 ton karbondioksit düşüşünün sağlandığı açıklandı. Bu çok ciddi bir orandır, biz de 10 havalimanı işleten öncü bir kuruluş olarak, işlettiğimiz tüm havalimanlarında üstümüze düşeni yerine getireceğiz” dedi.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr