Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / EDREMİT KÖRFEZ HAVAALANI PİS VE TERMİNALİ HİZMETTE

EDREMİT KÖRFEZ HAVAALANI PİS VE TERMİNALİ HİZMETTE

EDREMİT KÖRFEZ HAVAALANI PİS VE TERMİNALİ HİZMETTE22.06.2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün sadece Edremit`te Körfez`de değil, Şırnak`ta da Yüksekova`da da hava alanı inşa edildiğini belirterek, “Teröre inat ülkemizin kalkınması, refahı yurdun dört bir köşesinde hız kesmeden devam ediyor ve devam edecek” dedi.
 
Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Balıkesir Körfez Hava Alanı Pist ve Terminali törenle hizmete açıldı. Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada, 72 milyon vatandaşımız doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Kürdü, Türkü, Çerkezi, Abhazası yumruk halinde, birlik ve beraberliğimizi göstermek ve akılları sıra bu ülkeyi bölmeye gayret eden, bunu yapmak için de her türlü iç ve dış destekçilerden her türlü gerekli yardımları alan bu ahmaklara dersini vereceğiz. Acımız var. Acımızı, bağrımıza basacağız, şehitlerimizi kalbimizde yaşatacağız. Ama bu onur mücadelemiz, bağımsızlık mücadelemiz, Büyük Atatürk`ün çağdaş uygarlık mücadelesini asla ve asla bırakmayacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
Türkiye`nin bölgesinde ve dünyada sesini gür çıkmaya başladığı dönemlerde nifak tohumlarının ve şer cephelerinin hemen harekete geçtiğini ifade eden Yıldırım, ne yapılırsa yapılsın Türk milletinin bu coğrafyadaki varlığına ve birliğine zarar verilemeyeceğini vurguladı. Bu amaç için Türkiye`nin her yerini bölünmüş yollarla donattıklarını, 10 milyon vatandaşı ilk kez uçakla tanıştırdıklarını anlatan Yıldırım, hava yolu taşımacılığını 8,5 milyon yolcudan 45 hava alanında 40 milyon yolcuya çıkardıklarını söyledi. Türkiye`de iç ve dış taşımalarla birlikte hava yolunda 86 milyon yolcuya ulaşıldığını kaydeden Yıldırım, 2023`te Türk tescilli uçak sayısını 750`ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Yıldırım, ``Bugün sadece Edremit`te Körfez`de değil, Şırnak`ta da Yüksekova`da da hava alanı inşa ediliyor. Teröre inat ülkemizin kalkınması, refahı yurdun dört bir köşesinde hız kesmeden devam ediyor ve devam edecek`` dedi. Körfez Hava Alanının 1997`de inşa edildiğini, ancak pisti ve teknik donanımları açısından yetersiz olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye`nin en önemli merkezlerinden biri olan Körfez`i dünyaya bağlayacak ve yılın 12 ayı kesintisiz çalışacak bir tesis inşa ettiklerini anlattı. Bakan Yıldırım, hava alanının daha fazla kaplıca ve deniz turizmi, aş ve iş imkanı yaratacağını ifade ederek, Balıkesir`i Körfez`e bağlayacak 77 kilometrelik yolun ihalesini gerçekleştirdiklerini, yolun iki geliş, iki gidiş olacak şekilde inşasına kısa sürede başlanacağını kaydetti. ``Gitti rantiye, geldi şantiye. Türkiye`yi şantiye haline getirdik`` diyen Yıldırım, sadece Balıkesir`de 2003-2009 arasında 234 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. Bu yollar için 600 trilyon lira bütçe ayırdıklarını belirten Yıldırım, ``Hizmetlerimiz devam edecek yeter ki moralimizi bozmayalım, kardeşliğimizi artırarak devam ettirelim`` diye konuştu. Körfez Hava Alanının mevcut terminalinin yenilendiğini, ancak kısa sürede bunun da yetersiz hale geleceğini ifade eden Yıldırım, ``Bunun için arkadaşlarıma talimat verdim. Hemen programa alıyorlar. Seneye buraya daha modern daha büyük bir terminal yapılması için adımı bugünden atıyoruz`` diye konuştu.
 
Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, tesisin ne kadar büyük önem taşıdığını bildiklerini ifade etti. 1993`ten beri bölgeyi bir vesile ile ziyaret ettiğini anlatan Çiçek, faaliyete geçen tesisin o tarihten bu yana gündemde olduğunu söyledi.
 
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da şehrin hava yolu taşımacılığı konusunda eksiklik yaşadığını, tesisin hizmete girmesiyle 1 milyon 140 bin nüfuslu Balıkesir`in bu ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Kaynak: DHMİ
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr