Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / REYSAŞ GYO HALKA ARZLA 30 MİLYON $ YATIRIM HEDEFLİYOR

REYSAŞ GYO HALKA ARZLA 30 MİLYON $ YATIRIM HEDEFLİYOR

REYSAŞ GYO HALKA ARZLA 30 MİLYON $ YATIRIM HEDEFLİYOR22.06.2010

Türkiye’nin depo geliştirmeye odaklanmış ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı Reysaş GYO, 2011 yıl sonuna kadar mevcut 200 milyon TL’yi aşan portföy değerine yaklaşık 30 milyon dolar daha yatırım yapmayı hedefliyor.

Reysaş GYO 12 Mayıs 2010 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Reysaş GYO’nun sermayesinin 104 milyon 500 bin TL’den 170 milyon TL’ye yükseltilmesine ve mevcut hissedarların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak yeni ihraç edilecek B Grubu hisselerin tamamının halka arz edilmesine karar verilmişti.  

Buna göre, Reysaş GYO’nun yüzde 38,5 oranında hissesi halka arz edilmesi planlanıyor. Ek satış hakkının kullanılması durumunda halka arz edilmesi planlanan hisse oranı yüzde 44,3 düzeyine ulaşacak.

Bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada da İMKB ve SPK’nın gerekli izinleri vermesi durumunda gerçekleşecek halka arzda fiyatın 1,00 -1,30 TL aralığında olmasının planlandığı açıklandı.

İMKB ve SPK’nın gerekli izinleri vermesi durumunda gerçekleşecek halka arzda bu fiyata göre, ek satış hakkı dahil halka arz büyüklüğünün 75 milyon TL – 98 milyon TL aralığında oluşması bekleniyor. Halka arzın sonucunda REYSAŞ GYO’nun şirket değerinin 170 milyon TL – 221 Milyon TL aralığında oluşması hedefleniyor.

Reysaş GYO’da 27 gayrimenkul

Halka arz çalışmalarını sürdüren Reysaş GYO’nun portföyünde 27 adet gayrimenkul bulunuyor. Gayrimenkuller arasında konvansiyonel, tarımsal, perakende ve yatırım halinde depolar ile üzerinde proje geliştirilmesi planlanan arsalar yer alıyor.

Türkiye genelinde 11 ilde depoculuk konusunda hizmet veren Reysaş GYO’nun halen inşaatı devam eden İstanbul Tuzla’daki 37 bin m2’lik depo projesi de dahil olmak üzere yaklaşık 215 bin m2 kapalı alanı bulunuyor.

Reysaş GYO’nun gelecek dönem hedef ve yatırım stratejilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, ekonomik büyümeyle beraber DTZ tarafından önümüzdeki 2 yıl boyunca toplam 800 bin m2 modern depolama alanına ihtiyaç duyulacağının tahmin edildiğini belirtti. Döven, İstanbul’da 2,5 milyon m2 büyüklüğündeki toplam depo stoğunun ancak yüzde 30’unu meydana getiren 750 bin m2 büyüklüğündeki depoların A sınıfı olduğunu belirterek, “Reysaş GYO olarak A sınıfı depo hizmeti veriyoruz.. Portföyümüzdeki arsalar üzerinde çeşitli projeler geliştireceğiz. 2011 yılı sonuna kadar yaklaşık 30 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. İstanbul’dan sonra Ankara ve İzmir’de de yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Basın toplantısında depolama alanlarının büyüklüğünü futbol sahalarıyla karşılaştıran Döven, “Bir futbol sahasının büyüklüğünü 6 bin m2 olarak baz alırsak yaklaşık 36 futbol sahası büyüklüğünde depolama alanına sahibiz” diye konuştu.

Genel Lojistik Depoları, Tarımsal amaçlı depolar, Soğuk hava bölümleri içeren Gıda Depoları Ulusal ve uluslararası birçok markaya, sektörlerine göre farklılaştırılmış 3 tür depo ile hizmet verdiklerini dile getiren Döven “Genel lojistik amaçlı depolarımız, tarımsal amaçlı depolarımız ve soğuk hava bölmeleri içeren gıda depolama amaçlı üç farklı depomuz bulunuyor. Otomotiv, beyaz eşya, perakende, tekstil, gıda başta olmak üzere çok çeşitli depolama kapasitesine sahip olan ve yüksek teknolojiye sahip bir altyapı ile dünya standartlarında hizmet veriyoruz. Reysaş GYO’nun depolarından hizmet alan markalar arasında Carrefour, Arçelik, Vodafone, Toyota, Sony, Tupperware ve Watson gibi ulusal ve uluslar arası markalar yer alıyor” dedi...

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr