Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİM SORUNU MASAYA YATIRILDI

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİM SORUNU MASAYA YATIRILDI

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİM SORUNU MASAYA YATIRILDI16.06.2010

UTİKAD bünyesinde çalışmalarına başlayan Genç Forwarder Çalışma Grubu’nun gündeminde “Lojistik sektöründe verilen eğitim kalitesi ve yaşanan sorunlar” vardı.

15 Haziran Salı Günü UTİKAD Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya çalışma grubu üyelerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi’nden Samet Civan, Arel Üniversitesi’nden Onur Yılmaz, İstanbul Ticaret Üniversite’sinden Umut Özsoy, Aydın Üniversitesi’nden Uğur Micaz, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Atakan Akiner ve Maltepe Üniversitesi’nden Nurullah Coşkun ile İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Erdal misafir olarak katıldı.


Gündemde görüşülen konular arasında üniversitelerin eğitim müfredatı, akademisyen kadrolarının yetkinliği, lojistik bölümlerinde Dikey Geçiş Sistemi sıkıntıları, lojistik öğrencilerine yurtdışı staj olanağı sağlanması ve sektördeki istihdam sorunu yer aldı.

Lojistik eğitimlerinde müfredat yetersiz, akademisyenler yetkin değil

Söz konusu toplantıda üniversitelerde verilen lojistik eğitimlerinde müfredatın yetersiz ve akademisyenlerin yetkin olmadığı konusu tartışıldı. Eğitimler sektörün önde gelen yöneticileri ve konusunda yetkin olmayan akademisyenler tarafından verilmekte. Bazı eğitimciler çok farklı disiplinlerde( iktisat, Depo Yönetimi, ADR vb.) birden fazla ders verebiliyor. Dersler doyurucu anlatılmıyor. Bu konuda ne yapılabilir, tartışıldı.

Uzmanlık ders alanı yok

Türkiye’de verilen lojistik eğitimlerinde uzmanlık ders alanlarının olmadığı ve yabancı dil eğitiminin yetersizliği tartışıldı.

UTİKAD’dan ücretsiz eğitim desteği

Daha önce de olduğu gibi UTİKAD’ın düzenlemiş olduğu eğitim seminerlerine lojistik öğrencilerinin belli bir kontenjan dahilinde ücretsiz olarak katılımlarının sağlanmasına karar verildi.

Yakın bir dönemde her yıl 6500 civarında lojistik öğrencisi mezun olacak

Türkiye’de lojistik eğitimi veren 61 bölüm mevcut ve her yıl toplamda 6500 civarında öğrencinin mezun olması bekleniyor (lisans ve ön lisans programlarından). 4 yıllık bir Lojistik lisans programına lojistik ön lisans öğrencilerinin yanı sıra 41 farklı bölümün de geçiş yapabildiği belirtildi.