Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TÜRKİYE EN ÖNEMLİ EKONOMİLERDEN BİRİ OLACAK

TÜRKİYE EN ÖNEMLİ EKONOMİLERDEN BİRİ OLACAK

TÜRKİYE EN ÖNEMLİ EKONOMİLERDEN BİRİ OLACAK16.06.2010

IMF Başkanı, "Liste uzun, yapılacak çok iş var ama şimdi hareket etmek için doğru zaman" dedi. 
        
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Türkiye'nin zaman içinde dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olacağını söyledi.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Strauss-Kahn, daha önceki toplantıların sonuçlarının uygulamaya konulduğunu görmenin, burada ele alınan konuların bir sonuç vereceğini göstermesi açısından önemli olduğuna işaret etti.

Küresel olarak bir toparlanma içinde olunduğunu ve iyi giden bu toparlanmanın beklentinin daha öncesinde gerçekleşmeye başladığını belirten Strauss-Kahn, bununla birlikte Avrupa'nın da dahil olduğu bölgelerde bazı zorluklar olabileceğini, bunların Türkiye'yi de etkileyebileceğini kaydetti.
Strauss-Kahn, "Herkesin mutabık olduğu bir husus var: Türkiye, krizi başından itibaren iyi yönetmiştir. Krizin başında zaten doğru politikalar uygulamadaydı. Türkiye'de hükümet IMF ile geçmişte yakın çalışma içindeydi. Türk ekonomisi şimdi sağlam bir ekonomi. Krizden tamamen zarar görmeden çıktınız diyemem ama daha fazla etkilenebilecekken o kadar etkilenmemiş durumdasınız" diye konuştu.
Şimdi çıkış zamanının geldiğini söyleyen Strauss-Kahn, Türkiye gibi ekonomisi güçlü bir ülkede artık değişik teşvik tedbirlerini bırakıp çıkmak gerektiğini, hükümetin zaten buna başladığını kaydetti.
Strauss-Kahn, "Dolayısıyla bu politikanın devam edeceği konusunda herhangi bir endişem yok. Cari açık konusuna dikkat edip izlemeye devam edeceğiz. Büyüme geri geldiğinde artma eğilimindedir ama şu anda her şey kontrol altında ve önümüzdeki aylarda da öyle olmak durumunda. Dolayısıyla mali kuralın uygulanması çok önemli. Bu kural herhangi bir kaygan zeminin oluşmasını önler" dedi.
Büyümenin sürdürülebilirliği ve mali rasyoyu ileride de muhafaza etmenin önemine işaret eden Strauss-Kahn, hükümeti mali kuralı uygulamayı sürdürmeye teşvik etmek gerektiğini kaydetti.
Strauss-Kahn soruları yanıtlarken de vergi toplama, ekonominin modernleşmesi gibi konuların tartışmalarının büyük kısmını oluşturduğunu dile getirdi.
IMF Başkanı Strauss-Kahn, "Türkiye için büyük fırsat var. Türkiye, bir gecede değil ama zaman içinde en önemli ekonomilerden biri olacak. Doğru yönde gidebilmek için uluslararası standartları kabul ederek, farklı bir ligde oynama imkanı var ve bugün Türkiye'nin bunu yapması mümkün. Bu da hükümetin son yıllarda yaptıkları sayesinde olmaktadır.
Dolayısıyla bu fırsattan yararlanmamak yazık olur. Liste uzun, yapılacak çok iş var ama şimdi hareket etmek için doğru zaman" şeklinde konuştu.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr