Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / BELARUS - RUSYA ORTAK ULUSLARARASI OTOYOL İNŞASI

BELARUS - RUSYA ORTAK ULUSLARARASI OTOYOL İNŞASI

BELARUS - RUSYA ORTAK ULUSLARARASI OTOYOL İNŞASI16.06.2010

Belarus ve Rusya yol yapımında işbirliği yapacak.

Belarus Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı’nın yol yapımında Rusya Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği yapma yönünde planları bulunmaktadır.

Belarus Ulaştırma ve İletişim Bakanı Ivan Shcherbo ile Rusya Federasyonu  Ulaştırma Bakanı Igor Levitin ile Leipzig’deki Uluslararası Ulaştırma Forumunda yaptıkları müzakerelerin sonunda anlaşmaya  varmış bulunmaktadırlar. Basın bölümündeki yetkili, “ Belarus – Rusya arasında yol yapımı konusundaki işbirliğini arttırmak için taraflar, Belavtodor’dan üst düzey yekililerin Rusya’ya bir çalışma ziyaretinde bulunması yönünde
mutabakata vardı” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

Bakanlar, ulaştırma kontrolünün 01 Temmuz 2010’da Birlik Devlet sınırına geçişi konusundaki projenin uygulanmasına dönük olarak  pratikteki tüm  konularda temasta bulundular.

Uluslararası Ulaştırma Forumunda Ivan Shcherbo ayrıca, Litvanya, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Moldova Ulaştırma Bakanları ile  Avrupa Ulaştırma Bakanları  Konferansı Genel Sekreteri ( ECMT ) Jack Short ile de görüştü. Basın yetkilisi, "Belarus tarafı, anlaşılır bir ulaştırma politikasını sürdürmeye ve  ECMT tarafından 2005 yılında benimsenmiş olan ilkelere bağlı kalmaya hazır olduğunu sergiledi. Belarus Ulaştırma Bakanlığı, Avrupa Ulaştırma Bakanları Konferansı kapsamındaki diğer ülkelerin Ulaştırma Bakanları ile işbirliğini sürdürecektir”,şeklinde bir eklemede bulundu.

Avrupa Ulaştırma Bakanları Konferansı, 17 Ekim 1953’de Brüksel’de imzalanan bir protokolle kurulan devletler arası bir örgüttür. Belarus bu örgüte 1996 yılında katılmıştır. Ayrıca Konfederasyon, ulaştırmanın ekonomi ve toplamda oynadığı rolün daha iyi ve derinliğine anlaşılmasına yardımcı olması için geliştirilmiştir.

Kaynak: Belta
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr