Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / HESAP HAREKETLERİ MUHASEBE KAYITLARINA OTOMATİK AKTARILACAK

HESAP HAREKETLERİ MUHASEBE KAYITLARINA OTOMATİK AKTARILACAK

HESAP HAREKETLERİ MUHASEBE KAYITLARINA OTOMATİK AKTARILACAK08.06.2010

Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Garanti Bankası arasında, banka hareketlerinin muhasebe kayıtlarıyla entegrasyonunun otomatik olarak gerçekleşeceği bir işbirliği projesi hayata geçirildi.

Garanti Bankasından yapılan açıklamaya göre, TÜRMOB ve banka işbirliğiyle gerçekleştirilen "Luca–banka hesap hareketleri entegrasyonu" projesi, Türkiye'nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi Luca'ya üye mali müşavirler ve müşterileri için banka hesap hareketlerinin muhasebe kayıtlarının, tümüyle otomatik olarak yaratılmasını sağlayacak.

TÜRMOB ile gerçekleştirilen proje, banka hesap hareketlerinin muhasebe kayıtlarına manuel aktarılması sürecini tamamen ortadan kaldırarak Luca üyesi mali müşavirler ve müşterilerine verimlilik artışı sağlamayı hedefliyor.
Uygulama kapsamında, TÜRMOB Luca yazılımına üye serbest muhasebeci mali müşavirlerin müşterileri, imzaladıkları yazılı bir talimatla Garanti Bankasını, kendilerine ait hesap hareketlerini TÜRMOB ile paylaşmak konusunda yetkilendirirken, TÜRMOB, Garanti'nin yolladığı hesap hareketlerini Luca muhasebe programına işleyecek ve muhasebe kayıtları otomatik olarak yaratılacak.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, TÜRMOB liderliğinde başlatılan projenin, bankaya müşterilerin ihtiyaç duydukları nakit yönetimi çözümlerini sunmak açısından fırsat yarattığını vurgulayarak, "Garanti Kurumsal Çözümler olarak, iş dünyasının fikirlerini bizlerle paylaşmasını ve beraberce yepyeni uygulamalara imza atmayı çok önemsiyoruz. TÜRMOB'la yaptığımız işbirliği, bu amacımıza iyi bir örnek ve somut bir sonuç olması açısından çok değerli" dedi.
TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ise Luca'nın Türkiye için çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek, Garanti ile gerçekleştirdikleri ilk işbirliğinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını, misyonlarının meslektaşlarının iş yükünü hafifleterek müşterilerine ve mesleki çalışmalarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr