Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY, SOÇİ SEFERLERİNE BAŞLADI

THY, SOÇİ SEFERLERİNE BAŞLADI

THY, SOÇİ SEFERLERİNE BAŞLADI01.06.2010

Türk Hava Yolları'nın, Rusya'nın turistik kenti Soçi'ye başlattığı seferle uluslararası alanda uçuş noktası sayısı 121'e yükselmiş oldu 
         

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY'nin, iki yıl içinde dünyanın en genç filosuna sahip olacağını" söyledi.

Türk Hava Yolları, Rusya'nın turistik kenti Soçi'ye başlattığı seferle uluslararası alanda uçuş noktası sayısını 121'e yükseltti.
THY'nin İstanbul'dan Rusya'nın Soçi kentine başlatılan seferin ilkine, THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ve diğer yöneticiler, iş adamları, bürokratlar ve gazeteciler de katıldı. Soçi Havaalanında çiçeklerle karşılanan Topçu ve Türk heyeti için açılış kokteyli verildi..
Hattın açılışı dolayısıyla konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul-Soçi hattının, her iki ülkenin  ekonomisi ve turizmine büyük katkı ve ivme kazandıracağını belirtti. Soçi seferlerine başlaması ile birlikte THY'nin yurt dışına uçuş noktasını 121'e yükselttiğini bildiren Topçu, bu yıl içerisinde planlanan 12 yeni hat ile bu sayıyı 133'e yükselteceklerini söyledi.
THY'nin daha önce Rusya'nın 6 kentine sefer düzenlediğini, Soçi ile birlikte bu sayının 7'ye yükseldiğini ifade eden Topçu, bu kente Salı, Perşembe ve Pazar günleri sefer yapılacağını anlattı.
Uçak filosu ile ilgili de bilgi veren Topçu, 1933 yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulan Star Alliance üyesi THY'nin bugün uçak sayısını 142'ye yükselttiğini vurguladı. Hamdi Topçu, "İki yıl içinde 89 uçak daha THY filosuna katılacaktır. THY bu uçaklarla birlikte dünyanın en genç filosuna sahip olacaktır" dedi,
Hamdi Topçu, geçen yıl THY'nin, taşıdığı yolcu sayısı bakımından Avrupa'nın 4. büyük hava yolu şirketi olduğuna işaret etti. Hamdi Topçu, THY'nin ekonomik sınıfta dünyanın en iyi ikramını sunan hava yolu olduğunu, Güney Avrupa'da ise en kaliteli hizmet veren hava yolu seçildiğini belirtti.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de şirketin 1. sınıf hizmet vermeyi şiar edindiğini ve buna devam edeceğini söyledi.
İstanbul-Soçi seferlerindeki doluluk oranının yüzde 70-80'lerin üzerinde olacağını tahmin ettiğini ifade eden Topçu, 99 euro olarak belirlenen tanıtım uçuşu bilet fiyatı uygulamasının bir süre daha devam edeceğini, kampanyanın bitmesinden sonra da bu fiyatın çok yükselmeyeceğini kaydetti.
Topçu, bir Rus gazetecinin sorusu üzerine de, şu anda Antalya-Soçi seferi düşünülmediğini bildirerek, "İnşallah ileride bu da olur" dedi.
Basel Aero CEO'su Sergey Likharev de toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları gibi Avrupa'da ve dünyada isim yapmış bir şirketin Soçi'ye sefer düzenlemesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Likharev, THY'nin haftanın üç günü yapacağı uçuşları ileride haftanın her gününe dönüştürmesini arzuladıklarını bildirdi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr