Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / EUROCONTROL PERFORMANS İNCELEME KOMİSYONU TOPLANTISI

EUROCONTROL PERFORMANS İNCELEME KOMİSYONU TOPLANTISI

EUROCONTROL PERFORMANS İNCELEME KOMİSYONU TOPLANTISI25.05.2010

EUROCONTROL Performans İnceleme Komisyonu`nun (PRC) 63.Toplantısı 10-12 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul`da gerçekleşti.
 
PRC üyesi 19 yabancı delegasyonun katıldığı toplantıda ev sahibi olarak toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Orhan BİRDAL;  "Sizi, asırlar boyunca farklı uygarlıkların merkezi olmuş, her köşesi ayrı bir tarihe tanıklık etmiş, bu yıl Avrupa Kültür Başkenti seçilmiş, dünyanın en güzel metropollerinden biri olan İstanbul`da görmekten ve Performans İnceleme Komisyonu`nun 63.Toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duymaktayız.
 
Biliyoruz ki, 1997 yılında kurulan Performans İnceleme Komisyonu, o günden bu yana büyük yol kat etmiş bulunmaktadır. Avrupa sahasındaki hava trafik idaresinin tamamına yönelik bağımsız, güçlü ve şeffaf bir performans inceleme sisteme ile, tüm paydaşların fikirlerini de dikkate alarak, gerek performansın gerekse maliyet-etkinliğin artırılmasına yönelik hedeflerin belirlenmesi konusunda uzmanlaşmıştır. ATM sistem performansını sürekli olarak izleyen profesyonel ekibiniz sayesinde, pan-Avrupa yaklaşımının vazgeçilmezi olan, günümüzün kilit hususları güvenlik, kapasite, maliyet-etkinlik ve çevre konularında gerekli tedbirlerin yaygın biçimde alınması sağlanmaktadır. Bu anlamda, Performans İnceleme Komisyonu tarafından yapılan olağanüstü çalışmaları da takdirle karşılamaktayız ve meslektaşımızın da bu Komisyonda yer almasının bizim için son derece önem taşıdığını da ayrıca belirtmek isteriz." sözlerine yer verdi.
 
Hava trafik idaresi konusunda profesyonel deneyime sahip 12 bağımsız üyeden oluşan Performans İnceleme Komisyonu; Hava trafik idaresinin tamamına yönelik bağımsız bir performans inceleme sisteminin kurulması ve performansa yönelik hedeflerin belirlenmesi konularında çalışmalar yaparak, EUROCONTROL`un en üst karar mercii olan Daimi Komisyon`a tavsiyelerde bulunmaktadır. Kuruluşumuz Seyrüsefer Daire Başkanı Mustafa KILIÇ da 2009-2011 yıllarına kapsayan iki yıllık dönem için PRC üyesi olarak atandı.

Kaynak: DHMİ

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr