1998’den günümüze kadar aralıksız 12 yıldır yapılmakta olan SIL BARSELONA LOJİSTİK FUARI bu yıl da 25-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açıyor.
SIL, İspanya’nın ve Güney Avrupa’nın öncelikli fuarı olması nedeniyle; Ülkemiz için son derece önemli bir fırsat. Fuar’da SIL Uluslararası Sempozyum’un yanı sıra, 8 nci Akdeniz Lojistik ve Taşımacılık Forum’u da gerçekleştirilecek.
Her Uluslararası Fuar’da olduğu gibi, bu fuarda yine UTA Lojistik dergisi bizlerle birlikte olacak ve izlenimlerini siz değerli okurlarına aktaracaktır.
Fuar’a geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yaklaşık 70 ülkeden 1.000’i aşkın firma ile 50 binden fazla profesyonel ziyaretçinin katılması beklenmekte olup, Türkiye’den de bir çok firmanın katılması kesinleşmiştir. Ulusal ve Uluslararası Sektörlerdeki tüm Lojistik faaliyetlerin izlenebileceği fuarda, Türk lojistik firmalarının küresel alanda oyuncu olmak için SIL’da yer alması oldukça önem taşırken, SIL Lojistik Fuarı çerçevesinde her yıl düzenlenen Akdeniz Lojistik ve Taşımacılık Formu’da bizler için ne kadar önemli olduğu net olarak görülmektedir.
Bilindiği gibi Akdeniz havzasındaki her bir ülke diğer ülke için önemli bir ticari ortak konumundadır. Bu yönden ticari faaliyetleri sürdürülebilir kılan ulaşım imkanları ve lojistik, bütün Akdeniz’e kıyı ülkelerine ticari anlamda önemli fırsatlar sunarken, SIL BARSELONA Fuarı da Türkiye için oldukça önem taşımaktadır.
Global kriz sonrası bölge ülkeleri için bir Akdeniz sinerjisi yaratmanın yolunun SIL BARSELONA 2010’dan geçeceğini söylemek mümkün. Son yıllarda önemli oranda uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye’nin otomotiv sektöründeki yaptığı önemli yatırımlar, tekstilde Avrupa’da Çin’den sonra gelen öncelikli konumu da dikkate alınacak olursa, Uluslararası fuarlarda daha da aktif yer alması, devamlı olarak kendini güncel tutmasının ne derece önemli olduğunu söylemeğe sanırım gerek yoktur.
Türk dış satımcıları ile lojistik sektörü adeta akan bir nehir gibidir… güçlü debisi ile akıp giderken aşmayacağı engel bulunmamaktadır. Bu nedenle uluslararası platformlardan hiçbir zaman kopmamalı, bu tür etkinliklerde tüm gücümüzle yer almalıyız derken…. devamlı olarak önemle vurguladığım iki konuya değinmeden geçmek istemiyorum. Mevzuat ve Gümrük işlemleri basitleştirilmeli, sektörler önündeki bürokratik engellerden arındırılmalıdır.
SIL BARSELONA 2010’da Türk Lojistik Sektörünün güçlü temsilcileri ile birlikte olma ümidiyle, hoşcakalın.
Kaynak: UTA