Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY, UGANDA ÜZERİNDEN TANZAYAYA UÇACAK

THY, UGANDA ÜZERİNDEN TANZAYAYA UÇACAK

THY, UGANDA ÜZERİNDEN TANZAYAYA UÇACAK18.05.2010

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Uganda bağlantılı Tanzanya seferlerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onay çıktı.
 
Yurt dışı uçuş ağının genişletilmesi amacıyla SHGM tarafından imzalanan ikili havacılık anlaşmaları çerçevesinde THY, Türkiye'den Uganda ve Tanzanya'ya uçuş gerçekleştirecek.
 
Uganda üzerinden Tanzanya'ya bağlantılı uçuş talebi onaylanan THY, 13 Haziran 2010 tarihinden itibaren İstanbul'dan Uganda'nın Entebbe kentine, buradan da Tanzanya'nın Darüsselam kentine uçuşlara başlayacak. İstanbul-  Entebbe- Darüsselam parkurundaki karşılıklı seferler Salı, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilecek.

Mısır'da yeni nokta: İskenderiye…
THY'nin Mısır'ın Başkenti Kahire'ye gerçekleştirdiği uçuşların yanı sıra, İskenderiye kentine uçuş gerçekleştirmek için yaptığı başvuru da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. 7 Haziran 2010'da başlayacak İskenderiye seferleri Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 gün gerçekleşecek.
 
Afrika'ya Açılım Programı çerçevesinde ikili havacılık anlaşmalarında Afrika ülkelerine ağırlık veren Ulaştırma Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 10 Afrika ülkesi ile anlaşma imzaladı. SHGM'nin imzaladığı ikili havacılık anlaşmaları çerçevesinde Türkiye'nin Entebbe, Darüsselam ve İskenderiye ile birlikte uçtuğu Afrika'daki uçuş noktalarının sayısı 14'e yükseldi.

 
Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr