Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / RAN LOJİSTİK EGENİN İNCİSİ İZMİR İLE BULUŞTU

RAN LOJİSTİK EGENİN İNCİSİ İZMİR İLE BULUŞTU

RAN LOJİSTİK EGENİN İNCİSİ İZMİR İLE BULUŞTU17.05.2010

2009 yılında yaptığı halka arzla kamuoyu gündemine yerleşen Ran Lojistik,  2010 yılını ise yatırım atağı ile sürdürüyor. Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş., unvanıyla mart ayında kurulan şirkete kurucu ortak olarak iştirak eden Ran Lojistik’in, bu ortaklıkla birlikte Anadolu’daki ikinci durağı Ege’nin İncisi İzmir oldu. İlk Şubesini Bursa’da açan Ran Lojistik İzmir’den sonra3 ilde daha şube açacak…

Hisselerini 2009 yılının Ekim ayında halka arz ederek, İMKB'de yılın tek halka arzını gerçekleştiren ve sektörünün büyüyen şirketlerinden olan Ran Lojistik, 2010’u yatırım yılı ilan etti. Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş., unvanıyla mart ayında kurulan şirkete kurucu ortak olarak iştirak eden Ran Lojistik, Anadolu’ya açılım atağını sürdürüyor. İlk şubesini Bursa’da açan ve İzmir’le yoluna devam eden Ran Lojistik’in bundan sonraki hedefi Ankara, Mersin ve Antalya’da şubeleşmek.
8 bin 500 yıllık tarihe sahip dünyanın en eski liman şehirlerinden biri olan . İzmir’i, deniz yolu ulaşımını etkin ve yaygın kullanan bir merkez olarak değerlendirdiklerini ve aynı zamanda Türkiye'nin deniz yoluyla dışa açılan kapısı olarak gördüklerini ifade eden Ran Lojistik  Hizmetleri A.Ş. Mali ve İdari İşler Grup Başkanı (CFO) Bülent Görer, konuya ilişkin özetle şu bilgileri verdi:
“İzmir’in gelişmiş sanayisi, ihracattaki gücü bizim için önemli. Bu nedenle Anadolu’ya açılırken Bursa’dan sonra önceliğimizi İzmir’e verdik. Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın yüzde 90'dan fazlası İzmir Alsancak Limanı'ndan yapılıyor. İzmir, Cumhuriyetle birlikte pek çok sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan bir kent kimliği kazandı. Türkiye’nin önemli petro-kimya tesislerinden olan Petkim İzmir'de faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra kentte petrol ve kimyevi ürünler, metal, tekstil, makine, otomotiv ile gıda, tütün ve toprağa dayalı sanayi çok güçlü ve bunların hepsi bizi İzmir’e çekti. 
“İzmir’e özel hizmet üreteceğiz”
Ran Lojistik olarak  2010 yılında İzmir’deki  faaliyetlerini  daha çok uluslar arası taşımacılık alanında sürdüreceklerini anlatan Görer, aynı zamanda İzmir sanayisinin lojistik ihtiyaçlarını izleyerek bu ihtiyaçlar doğrultusunda İzmir’e özel lojistik hizmetler üretmek amacıyla çeşitli yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

“Geleceğe yatırım yapıyoruz”
Dünyada ve Türkiye’de lojistiğin gün geçtikçe daha da artan bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Bülent Görer, lojistiğin geleceğin sektörü olduğunu vurguladı.
Ran Lojistik’in bu bilinçle yapılanmasını sürdürdüğünü ve geleceğe yönelik yatırımlarına şimdiden başladığını söyleyen Görer, firma hakkında da şu bilgileri verdi:
“1984 yılında işe başlayan, 1990 yılında Ran Trans olarak yola devam eden ve 2007 yılında da Ran Lojistik A.Ş. unvanını alan firmamız, ağırlıklı olarak lojistik, antrepo ve depolama hizmetlerini içeren entegre bir lojistik firmasıdır.  Kiralanabilir alanı toplamda yaklaşık 32 bin metrekare büyüklüğe ulaşan Samandıra ve Tuzla’da 3 depo/antrepoya sahibiz. Yeni antrepo/depo yatırımlarımızla bu kapasiteyi daha da arttırmayı planlıyoruz. Lojistik sektöründe ağırlıklı olarak uluslar arası karayoluyla taşımacılık yapıyoruz. Avrupa'nın önde gelen lojistik firmaları ile yapmış olduğumuz global partner anlaşmaları sonucunda, özellikle uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe tüm Avrupa ülkelerine ve bu ülkelerden Türkiye'ye komple ve parsiyel taşımacılık gerçekleştirmekteyiz.”

“Hedefimiz ilk 3”
Yurt içinden ve yurt dışından pek çok kuruluşun uluslararası kara taşımacılığı konusunda uzun süreli çözüm ortağı olan Ran Lojistik’in bulunduğu sektörde pazarın liderlerinden biri olmak gibi bir vizyonu olduğuna da dikkati çeken Bülent Görer, “Bu yıl sektörün üzerinde büyüyeceğimizi düşünüyoruz.  Lojistik sektöründe 2-3 sene içerisinde ilk üçe girmeyi planlıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

….KUTU HABER….
Ran Lojistik, Ran Deniz ve Hava Taşımacılık’a
510 hisse ile kurucu ortak
Bülent Görer, Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri Anonim Şirketi’ne 510 hisse ile kurucu ortak olarak iştirak ettiklerini hatırlatarak, “Hava ve deniz taşımacılık alanındaki etkinliğimizi arttırmayı ve uluslararası karayolu taşımacılığındakine benzer  yapılanma içine girmeyi hedefliyoruz” dedi. Görer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ran Lojstiğin halka arzıyla ilgili yabancı şirketlerin şirketimizle ilgili işbirliği talepleri çok arttı. Bizde bu talepleri titizlikle inceleyip doğru partnerleri en kısa sürede oluşturacağız.’’

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr