Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KARADENİZ-AKDENİZ PROJESİ, SULTAN ABDÜLAZİZE KADAR GİDEN MARMARA PROJESİ GİBİ 1.5 ASIRLIK PROJE

KARADENİZ-AKDENİZ PROJESİ, SULTAN ABDÜLAZİZE KADAR GİDEN MARMARA PROJESİ GİBİ 1.5 ASIRLIK PROJE

KARADENİZ-AKDENİZ PROJESİ, SULTAN ABDÜLAZİZE KADAR GİDEN MARMARA PROJESİ GİBİ 1.5 ASIRLIK PROJE12.05.2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Karadeniz-Akdeniz Projesi, Sultan Abdülaziz'e kadar giden Marmara Projesi gibi 1.5 asırlık bir proje” dedi.

Bakan Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen ''Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yol Projesi'' konulu toplantıya katıldı.

Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Projesi'nin Sultan Abdülaziz'e kadar giden Marmara Projesi gibi 1.5 asırlık bir proje olduğunu belirten bakan Yıldırım, projenin 681 kilometre olduğunu, yolun 313 kilometresinin bölünmüş hale geldiğini söyledi. Proje kapsamında yolun yarısının yapıldığını, bu zor çalışmanın son birkaç yıl içerisinde gerçekleştirildiğini anımsatan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Önce Karadeniz'i, sıra dağları aşacaksınız. Ordu'dan Sivas'a ulaşacaksınız. Sivas'tan Kayseri'ye. Göksun üzerinden Kahramanmaraş'a, Kahramanmaraş'tan Osmaniye ile Karadeniz'i bulacaksınız. Beş vilayetimizi doğrudan geçen, doğrudan ilgilendiren bir projeden bahsediyoruz. Ama ne kadar zor olursa olsun bu işten kaçış yok. Amerikalılar'ın bir beylik lafı var, (Zor olan hemen yapılır. İmkansız biraz zaman alır.) Biz de bu projeye böyle bakıyoruz. Proje güzergahında 22 tane 15 kilometre tutan tünel var. Bir o kadar viyadük var. Yani dağları deleceğiz. Vadilerin üzerinden geçerek, bu yolları yapacağız. Bunun için paramız olabilir, her şeyimiz olabilir, yetmez. Zamana ihtiyacımız var, istikrara ihtiyacımız var. Güçlü yönetimlere ihtiyacımız var.''

Vali Ali Kolat ise son yıllarda Sivas'ta önemli yatırımlar yapıldığına dikkati çekerek, ''Bu çalışma Sivas için fevkalade önemli. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın da bu projeyi önemsediğini, Sivas'ın sanayisinin gelişmesinin çıkış noktasının ise Akdeniz'e açılmak olduğunu söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de yapılacak çalışmalarda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu anlattı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise projeyle Sivas'ın limana bağlanan bir il olacağını belirterek, ''Bir eksiğimiz var, deniz. Deniz istiyoruz. Bu projeyi gerçekten önemsiyoruz” dedi,

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de bu yolun tamamlanmasıyla Sivas-Ordu arasının iki saate ineceğini belirtti.

 
Kaynak: UBAK