Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / KRİZİN TÜRKİYEYE YANSIMALARI SINIRLI OLACAK

KRİZİN TÜRKİYEYE YANSIMALARI SINIRLI OLACAK

KRİZİN TÜRKİYEYE YANSIMALARI SINIRLI OLACAK12.05.2010

Maliye Bakanı Şimşek, Yunanistan mali kriziyle ilgili olarak "Avrupa'daki sıkıntıların doğrudan Türkiye'ye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum" dedi 
         
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yunanistan'daki ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarının sınırlı olacağını bildirdi.

Hafta sonu tatili için Afyonkarahisar'ın Sandıklı Kaplıcalarında bulunan Park Otel'e gelen Bakan Şimşek, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Yunanistan'daki ekonomik krizin Türkiye'ye yansımasının sınırlı olacağını belirten Bakan Şimşek, şöyle devam etti:
"Avrupa'daki sıkıntıların doğrudan Türkiye'ye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Avrupa'nın çekirdek, yani bizim açımızdan önemli olan ülkelerinde bir sıkıntı yok. Örneğin Almanya ekonomisi çok hızlı bir büyüme, hızlı toparlanma sürecinde. Bu Türkiye açısından tabii önemli. Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler Türkiye'nin dış ticareti, turizmi, Türkiye;ye yapılacak yatırımlar açısından önemli ülkelerdir. Bunlara biz çekirdek ülke dersek, bu ülkelerde bir nevi sıkıntı yok. Yunanistan'ın  Avrupa Birliği ekonomisindeki payı yüzde 2,7'dir. Şu ana kadar ki yansımalar daha çok dolaylı oluyor. Tabii ki avronun dolara karşı ciddi bir değer kaybetmesi ihracatımız açısından olumsuz. Fakat dediğim gibi bu paketin onaylanması ile birlikte piyasalardaki bu tedirginlik eğer durmuşsa, Türkiye;ye yansımalarının sınırlı olacağını düşünüyorum."

Türkiye'nin çevresinde olup bitenlerden kısmen veya dolaylı da olsa etkilendiğini belirten Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, "Son gelişmelerden piyasalar açısından baktığımız zaman en az etkilenen ülke Türkiye. Bizim Bankacılık sektörümüz sağlam. Ekonomimizde iyileşme var. Ekonomideki toparlanma, büyüme, güçlü, hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla Avrupa'daki krizin Türkiye'ye yansımasının sınırlı olacağını düşünüyorum. Kalıcı etkisinin olacağını düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr