Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / UPS ULTRAMODERN MERKEZİNİ AÇTI

UPS ULTRAMODERN MERKEZİNİ AÇTI

UPS ULTRAMODERN MERKEZİNİ AÇTI12.05.2010

UPS, dünyanın en kapsamlı hava kargo ve paket ağının altyapısını genişlettiği 2 ultra modern hava aktarma merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Bu iki hava aktarma merkezi – Çin, Shenzhen’de kurulan yepyeni Intra – Asya tesisi ve Louisville’de yer alan önemli ölçüde genişletilmiş global hava kargo aktarma merkezi UPS Worldportsm  – son derece otomatik donanımlı tesisler olup, teknolojisi ve kapasitesi ile müşterilerine en ileri lojistik ve dağıtım hizmetlerini sağlamak hedefiyle yola çıktı.

Çin’in gelişen bölgesi Pearl Nehri Deltası’nda, Shenzhen Boan Uluslararası Havaalanında yer alan Shenzhen Asya Pasifik Aktarma Merkezi, Filipinler’de bulunan eski Clark Hava Üssü’ndeki UPS aktarma merkezinin yerini aldı. 180 milyon $’lık yatırımı temsil eden merkez, Shenzhen’in kuzeyinde yer alan üretim bölgesine yeni bir düzeyde hizmet sunarken, bölgedeki müşterileri için gönderilerinin transitteki süresini en az bir gün azaltıyor.

UPS Uluslararası Başkanı Dan Brutto yaptığı açıklamada müşterilerin nerede UPS’e daha çok ihtiyacı varsa orda olmak istediklerini belirtti. 2001’de Çin’e direk uçmaya başladıklarından beri, bu bölgeyi gözlemlediklerini ve bölgede sadece küçük paket gönderi hacminde değil, ağır hava yükü hacminde de katlanarak büyüme olduğunu gördüklerini açıklayarak, Çin’in güney kenarı boyunca gönderi artışları dikkate alındığında bu bölgedeki hacmi karşılamak için müşterilere yakın bir merkezde olmanın daha anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

UPS 2005 yılında Çin’deki uluslararası ekspres operasyonlarının kontrolünü aldığından beri, bu ülkeye önemli yatırımlar yaptı. Geçen yıl UPS, ABD ve Avrupa güzergahları dahil Çin’i global hava ulaştırma ağına bağlayan Şangay, Pudong Uluslararası Havaalanındaki yeni Uluslararası  Hava Aktarma Merkezi’ni açtı.

Toplamda 89.000 m² ‘lik bir arazi üzerine kurulu olan Shenzhen aktarma merkezi ramp hizmetleri ünitesi, ekspres gümrük nakliye ünitesi, sınıflandırma tesisleri ve kargo nakliye alanlarını içermektedir. Saatte 7.500 adet sınıflandırma işlemi yapan Filipinler’deki eski tesis ile karşılaştırıldığında yaklaşık 400 çalışanı olan bu tesisin başlangıç için saatte 18 bin adet sunıflandırma kapasitesi bulunmakta. Bu kapasite saatte 36 bin adete kadar kolayca genişletilebiliyor. 

Bunun yanısıra, Louisville’de yer alan, UPS’in global tüm noktalarının hava kargo aktarma merkezi ve dünyanın en ileri teknolojisine sahip hava kargo paketlerinin sınıflandırma tesisi olan  Worldport’un genişletilmesine dört yıl boyunca devam edildi. İşin tamamlanması, merkezin işlem kapasitesini saatte 350 bin paketten 416 bin pakete çıkarmasını sağlayacak. Genişleme ayrıca tesiste park eden uçak sayısının 70’e çıkmasını sağlamış olup her gece daha fazla uçağa Worldport tesisini kullanma olanağı sağlayarak hava ulaştırma ağını en iyi şekilde kullanmaya yardımcı olacak.
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr