Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÜNYA LOJİSTİK ZİRVELERİ BUNLARI KONUŞUYOR

DÜNYA LOJİSTİK ZİRVELERİ BUNLARI KONUŞUYOR

DÜNYA LOJİSTİK ZİRVELERİ BUNLARI KONUŞUYOR05.05.2010

Dünya tedarik zinciri zirvelerinde en çok navlun maliyetleri, karlılık – verimlilik ve çevre ile güvenlik endişeleri konuşuluyor. Canon ve Sharp'ın yöneticileri ise, en çok ‘’kriz süresinde barındırma maliyetleri, hizmet düzeyleri ve çevresel sorunlar’’dan oluşan konulardan bahsettiler

Canon ve Sharp, krizi süresinde barındırma maliyetlerini, hizmet düzeylerini ve çevresel sorunları yüksek teknolojili tedarik zinciri süreçlerinin karşılaştığı en büyük zorluklar olarak kabul etti.

Canon’un Avrupa Nakliye Direktörü Alexander Hemler,  Tandberg’teki Tedarik Zinciri Başkan Yardımcısı Johan Jemdahl ve Sharp’ın Lojistik ve Çevre’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Servidio 2010 yılında yaşanan mevcut tedarik zinciri sorunlarını tartıştı.
Firma yetkilileri, eyefortransport’un yatay işbirliği, tedarik zinciri araçları ve hayallerdeki tedarik zinciri çözümleri başlıklı zirvesinde bir araya geldi.
Yetkililer, ileri teknoloji kullanan firmaların tedarik zinciri servislerinde, navlun maliyetleri, karlılık – verimlilik ve çevre ile güvenlik endişelerini aşmak için yatay işbirliğine gitmeleri gerektiğini, başka şanslarının da olmadığını vurguladılar.
Yine geliştirilmiş görüntüleme araçları, CO2 emisyonu ölçüm araçları, ERP ve APO yüksek teknoloji şirketler için en etkili tedarik zinciri araçlar olarak kabul ediliyor. Bu yıl görünürlük ve şeffaflık ana hedefler olarak seçildi.
Diğer yandan, eyefortransport’un zirvesinin dışında, özellikle ABD ve AB ülkelerinde düzenlenen tedarik zinciri toplantı veya konferanslarında navlun maliyetleri, karlılık – verimlilik, çevre ile güvenlik endişeleri ve tedarik zinciri araçları ile yatay işbirliği arayışları en çok tartışılan konu başlıkları oldu.
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr