Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / URUMİYE-VAN UÇUŞLARI HAZİRANDA BAŞLIYOR

URUMİYE-VAN UÇUŞLARI HAZİRANDA BAŞLIYOR

URUMİYE-VAN UÇUŞLARI HAZİRANDA BAŞLIYOR05.05.2010

İlk etapta haftada 2 gün yapılacak seferler, zamanla her güne çıkacak 
         
Van Valisi Münir Karaloğlu, İran'ın Urumiye kenti ile Van arasında uçak seferleri yapılacağını belirterek, "İlk etapta haftada 2 gün yapılacak seferlerin, zamanla 7 güne çıkacağına inanıyorum" dedi.

Aziz Meliki ve Murtaza Shoja, Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi sahibi Abdullah Tunçdemir ile birlikte Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.
Vali Karaloğlu, İranlı iş adamlarını Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran'daki acentelerin İranlı yetkililerle yapılan görüşmeden sonra 16 Hazirandan itibaren Urumiye ile Van arasında uçak seferi yapılacağını söyledi.
Karaloğlu, yapılacak seferlerle ilgili üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İlk etapta haftada 2 gün yapılacak seferlerin, zamanla 7 güne çıkacağına inanıyorum. Sizler haftanın 2 günü düzenli olarak seferleri düzenleyin. İlk etapta para kazanmayı düşünmeyin. Uçağınız bir gün boş gelirse hemen seferleri iptal etmemeniz lazım. Biraz sabırlı olun. Zamanla insanlar da uçağa binmeye ve havayolu ile seyahat etmeye alışacaktır. 16 Hazirandaki ilk seferde Urumiye'deki yetkilileri, basın mensuplarını Van'a getirin. Biz Van Valiliği olarak onları misafir edelim."
Acente sahiplerinden Murtaza Shoja ise Urumiye'deki acentelerin, İran İslam Cumhuriyeti ile gerekli anlaşmayı yaptığını bildirerek, uçak seferlerini çarşamba ve pazar günleri düzenleyeceklerini, bu konudaki tüm işlemlerin tamamlandığını ifade etti.
Konuşmaların ardından acente sahipleri, Vali Karaloğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr