Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / KELKİT VADİSİ DEMİRYOLUNA KAVUŞUYOR

KELKİT VADİSİ DEMİRYOLUNA KAVUŞUYOR

KELKİT VADİSİ DEMİRYOLUNA KAVUŞUYOR05.05.2010

Suşehri'ni ve çevre ilçeler olan Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerini kapsayan İç Karadeniz Demiryolu için proje çalışmalarının başladığı bildirildi.

İç Karadeniz Bölgesi'nde yer alacak olan batı-doğu hattında demiryolu inşasını öngören proje, Adapazarı'ndan başlayarak, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri gündemde olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından alternatif projeleri yaptırılan Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, hattına kadar bağlantılı olacak. 
TREN ERZURUM HATTINDAN GEÇECEK

Proje hakkında bilgi veren yetkililer, "Proje alanı batı ve doğu olarak iki bölgeye ayrılırken, birinci demiryolu hattı Sakarya Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu Vilayetlerini kapsamaktadır. İkinci Bölge Hattı ise, Amasya, Çorum, Yozgat, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt ve Erzurum illerinden geçecek.

Çoğunlukla ırmaklar boyu vadilerden ve karayoluna paralel gideceği öngörülen demiryolu hattı, bazı bölgelerde farklı güzergahlar takip edecek. Yaklaşık uzunluğu bin 242 kilometre olacağı ön görülen Adapazarı, Merzifon, Bayburt ana demiryolu hattının, 1. Dilimi 700 kilometre, 2.dilimi ise 542 kilometreye tekabül edecek. Projede öngörülen 7 ayrı iltisak hattının toplam uzunluğu ise 542 kilometre olacak" dedi.

VADİ HALKI PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYOR

İç Karadeniz Demiryolu Projesi taslağının ilk değerlendirilmesi ve analizinin Bölge Valilileri, Milletvekilleri, Kaymakamlar, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Temsilcileri arasında yapılacağı bildirilirken, analiz sonuçları proje taslağının kamuoyu nezdinde nasıl karşılanacağı ve alternatif öneriler hakkında fikir verecek.

Vadide büyük bir heyecana neden olan projenin bir an önce hayata geçmesini dileyen Suşehrili vatandaşlar, Ak Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun'a ve diğer vekillere teşekkür ettiklerini ifade ederek, bu konu üzerinde hassasiyetle duracaklarına inandıklarını söylediler.

 
Kaynak: SİNAN YAYLAK (İHA)
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr