Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKASIN AVRUPADAN TÜRKİYEYE RAKİP TANIMAYAN DEMİRYOLU HİZMETİ

DB SCHENKER ARKASIN AVRUPADAN TÜRKİYEYE RAKİP TANIMAYAN DEMİRYOLU HİZMETİ

DB SCHENKER ARKASIN AVRUPADAN TÜRKİYEYE RAKİP TANIMAYAN DEMİRYOLU HİZMETİ05.05.2010

Avrupa'da DB Schenker'in bağlı olduğu Alman Devlet Demiryolları Şirketi DB'nin geniş networkünün tüm imkanlarını kullanarak müşterilerine güvenilir, güçlü ve hızlı bir demiryolu hizmeti veren DB Schenker Arkas, Avrupa'nın yanı sıra Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu'ya da uzanan bir hizmet ağı sunuyor.

DB Schenker Arkas Kara Nakliye ve Tren Hizmetleri Müdürü Ali Umut Yorulmaz, DB Schenker Arkas'ın da bağlı bulunduğu ve DB Schenker Güneydoğu Avrupa Bölgesi'nin merkezi olan DB Schenker Avusturya'nın her gün Macaristan, Slovakya, Slovenya ve Avusturya'dan Güneydoğu Avrupa yönüne hareket eden konvansiyonel blok trenlerin üç ortağından biri olduğunu kaydediyor ve bu sistemi “Avrupa'dan Türkiye'ye demiryolu üzerinden en hızlı yük taşıma şekli” olarak nitelendiriyor.
Blok trenlerle 5-6 günde   Avrupa'dan Türkiye'ye
Sözkonusu blok trenlerle milyonlarca ton yük taşındığını belirten Yorulmaz, bu trenlerin kullanımıyla Avrupa'dan Türkiye'ye demiryoluyla yük sevkiyatının en çabuk şekilde yapıldığına dikkat çekiyor. Macaristan'ın Sopron kentinden Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi Balkan ülkeleri üzerinden her gün 2-3 blok tren seferi gerçekleştirildiğini söyleyen Yorulmaz, bu trenlerin Sırbistan'a geldiğinde yeniden düzenlenerek yollarına devam ettiğini belirtiyor. DB Schenker Arkas'ın Avrupa'dan Türkiye'ye ithalat taşıma operasyonlarını bu yolla gerçekleştirdiğini söyleyen Yorulmaz, vagonların İstanbul'a 5-6 gün içinde ulaştığını kaydediyor.
Estra hız isteyenlere özel çözüm
Demiryolu taşımasının mümkün olduğu Avrupa'nın her noktasından demiryolu ile, olmadığı hatlarda ise karayoluyla birlikte kombine servis sunduklarını söyleyen Yorulmaz, yılın her iş günü demiryolu ithalat ve/veya ihracat taşıması gerçekleştirdiklerini açıklayarak, ekonomik durgunluğun bile bu servisi kesintiye uğratamadığını dile getiriyor. Yorulmaz DB Schenker'in ekstra hız isteyen müşterileri için ayrı bir uygulamaya sahip olduğunu da açıklayarak “Bu müşterilerimizin yüklerini Avrupa'nın her noktasından Macaristan'da Sopron'a karayoluyla ulaştırıp, buradan da demiryoluyla Türkiye'ye naklediyoruz” diyor.
Kaynak: UTA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr