Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / AST PROJE TAŞIMACILIĞINDAN TERAPİ GİBİ HİZMET

AST PROJE TAŞIMACILIĞINDAN TERAPİ GİBİ HİZMET

AST PROJE TAŞIMACILIĞINDAN TERAPİ GİBİ HİZMET05.05.2010

AST Proje Taşımacılığı bir bölgeye girdi mi kolay kolay çıkamıyor çünkü hizmetinden memnun kalan müşterileri AST ile çalışmaya devam etmek istiyor. O sebeple uzun yıllardır güçlü partnerleri sayesinde Kuzey Amerika'da intermodal sistemlerle birçok proje taşımacılığına imza atıyor. Ayrıca Irak'ta iki yıl önce girdikleri bir proje hala sürdüğü için AST o ülkede de faaliyet göstermeyi sürdürüyor.  Proje lojistiğini bir nevi terapiye benzeten AST Proje Taşımacılığı şirket ortağı Emrah Tetik, işi esprili dille şöyle açıklıyor:

“Hayatınızda sorun oluşturan bir stresiniz varsa avukata gidersiniz, psikologa gidersiniz ve stresinizi alır... Bir yerden bir yere bir proje yükü taşıtacaksanız ve bu işin stresi ile baş edemiyorsanız da AST Proje Taşımacılığı'na gelirsiniz ve stresinizden kurtulursunuz. Yaptığımız iş bir nevi terapi. Ancak bu iş ehil ellerde doğru yapılmazsa da stresin asıl kaynağı haline gelebiliyor.”
İki bölge AST'nin odağında…
AST Proje Taşımacılığı olarak bugünlerde Kuzey Amerika ve Türkmenistan'daki bazı projeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Tetik, bu projelere yönelik çalışmalarının 2010 ortalarına doğru sonuçlanmasını bekledikleri vurguluyor. AST Proje Müdürü  Enes Yılmaz: Krizden çıkış umudu, kriz sebebi olabilir
“Şu anda Türkiye'de birçok lojistikçi krizden çıkış yolunun proje lojistiğinden geçtiğini düşünüyor. Büyük grupların, şirketlerin proje lojistiğine son birkaç yılda bu kadar eğilmesinin temelinde yatan sebep de budur. Proje lojistiğinde konuşulan rakamların büyüklüğü bazılarının iştahını kabartırken, riskler tam olarak konuşulmuyor. Oysa riskler konuşulsa proje lojistiği iştahı kabaran o şirketlerin kabusu olabilir. Proje lojistiğinde kar marjı ne kadar yüksekse risk o kadar yüksek demektir. Krizden çıkış umudu olarak görülen proje taşımacılığı, şirketi hiç umulmayan  krizlere sokabilir. Şirketler bu işe girerlerken bu gerçekle yola çıkmalıdır.”
Kaynak: UTA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr