Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / EDİRNEDEN AVUSTURALYAYA TREN SEFERİ

EDİRNEDEN AVUSTURALYAYA TREN SEFERİ

EDİRNEDEN AVUSTURALYAYA TREN SEFERİ29.04.2010

İzlanda'daki volkan patlaması nedeniyle mağdur olan yolcular için Edirne Garı'ndan Avusturya'nın Villach kentine ek tren seferi düzenlendi.

Optima Firması Genel Müdür Yardımcısı, Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Sibel Çağrı Hakgüder, Yanardağ patlaması nedeniyle iptal edilen uçak seferlerinin insanları mağdur ettiğini, bu nedenle Avusturya'nın Villach kentine ek sefer düzenlediklerini belirtti.
Yolculara en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Hakgüder, şunları söyledi:
''Trende Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika ve Norveç vatandaşlarının bulunduğu 163 yolcu var. Yolcuları mağduriyetten kurtarmak için ek sefer yapmamız gerekti. İnsanlar hava alanlarında perişan oldular. Bu durumun ne kadar süreceği de belli değil. İnşallah en kısa zamanda hava yolları da açılır.''
Bu arada, Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projeleri kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Lisesine gelen bir grup öğrenci de uçakları iptal edilince ülkesine dönemedi.
Öğrencilerden Deniz Gürzaoğlu, Almanya'ya gitmek için 4 günden bu yana hava alanlarında beklediklerini, uçuşları iptal olunca ülkelerine Edirne'den trenle gitmeye karar verdiklerini belirtti.
Tren, Edirne Garı'ndan Avusturya'nın Villach kentine hareket etti.
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr