Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / NCST VE ITMS EŞLEŞTİRME PROJELERİ KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

NCST VE ITMS EŞLEŞTİRME PROJELERİ KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

NCST VE ITMS EŞLEŞTİRME PROJELERİ KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ29.04.2010

Yeni Bilgisayarlı Transit Sistemi (NCTS) ve Entegre Tarife Yönetim Sistemi (ITMS) Eşleştirme (Twinning) Projeleri Kapanış Töreni 14 Nisan 2010 Tarihinde Gerçekleştirildi.
  
Müsteşarlığımızca Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında 2006 yılı proje önerileri çerçevesinde önerilen projelerden olan Yeni Bilgisayarlı Transit Sistemi (NCTS)’ ve ‘Entegre Tarife Yönetim Sistemi (ITMS)’ Eşleştirme Projeleri faaliyetleri ortak ülke olan İtalya Gümrük İdaresi ile 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmış ve 31 Mart 2010 tarihi itibariyle sonuçlandırılmıştır. 
                
NCTS projesi 18 ay süreyle 1.000.000 Euro bütçe ile yürütülmüştür. ITMS Projesi de aynı şekilde 18 ay süreyle ve 1.000.000 Euro bütçeyle uygulanmıştır. Projelerin finansmanı bütünüyle AB fonlarından sağlanmıştır.
              
Bu projeler ile NCTS ve ITMS konusunda Gümrük Müsteşarlığı’nın AB ile mevzuat uyumu ve idari kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
             
ITMS Eşleştirme Projesi kapsamında; mevzuat analizi, Türk ve AB ilgili mevzuatlarının  karşılaştırılması, kitapçıkların hazırlanması, IT Sistemlerinin Entegrasyonu ile ilgili raporlar hazırlanması, Operasyonel Stratejik Belgenin Hazırlanması, IT Sistemlerinin İç Bağlantısının sağlanmasıyla ilgili Operasyonel Çalışma Belgesi hazırlanmış ve ana gümrük konularında 30’dan fazla eğitim faaliyeti gerçekleştirilmiştir.
             
 
NCTS Eşleştirme Projesi’nde ise SWOT (Güçlü, Zayıf Yanlar, Fırsatlar ve Tehditler) analizi yapılmış, mevzuat analizi gerçekleştirilmiş, Yeni Taslak Transit Yönetmeliği, Transit El Kitapçığı, NCTS Kitapçığı, Sahtecilik Faaliyetleriyle Mücadele Kılavuzu, NCTS İş Profilleri, NCTS Hizmet Masası ve Yönetimi İletişim Stratejisi Kılavuzu, İnsan Kaynakları Stratejisi hazırlanmış ve 30’dan fazla kişiye eğiticilerin eğitimi verilmiştir.
            
Söz konusu projelerin kapanış töreni 14 Nisan 2010 tarihinde Müsteşarlığımız ve İtalyan Gümrük İdaresi çalışanlarının ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İtalya’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Merkezi Finans ve İhale Birimi temsilcilerinin katılımlarıyla Devlet Konukevinde gerçekleştirilmiştir.
          
Kaynak: Gümrük Müsteşarlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr