Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, FIATA DENİZYOLU ÇALIŞMA GRUBUNDA

UTİKAD, FIATA DENİZYOLU ÇALIŞMA GRUBUNDA

UTİKAD, FIATA DENİZYOLU ÇALIŞMA GRUBUNDA21.04.2010

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut ERKESKİN, FIATA Denizyolu Çalışma Grubuna katıldı.

Geçen hafta itibari ile de, FIATA’nın en etkin çalışma grubu olan Denizyolu çalışma Grubu’na UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin üye olarak katılmış bulunmaktadır.

Yılda 3 kez toplanan FIATA Deniz yolu Çalışma grubunun önümüzdeki ilk toplantısı 11 Haziran 2010 tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek olup çalışma grubunun bu seneki son toplantısının ise, 4 Ekim 2010 tarihinde FIATA Dünya Kongresi bünyesinde Bankok’ta yapılması planlanmaktadır.

Ayrıca bilindiği gibi, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Kosta SANDALCI, FIATA Karayolu Çalışma Grup başkalığını yürütürken, UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi Hacer UYARLAR ise FIATA Demiryolu Çalışma grubunda üye olarak yer almaktadır.

FIATA Karayolu ve Demiryolu Çalışma Grupları FIATA Multi Modal Taşıma Enstitüsü (MTI)’nü oluşturmaktadır.

FIATA Çalışma grupları kendi içlerindeki yapılanmalarını sağlayıp, ilgili taşıma modunun dünya ölçeğinde ve bölgesel düzeyde karşılaştığı fiziki, yasal vb. sorunları belirli aralıklarla toplanıp tartışır ve diğer taşıma modları ile karşılıklı geçişleri de dikkate alarak tedarik zincirinin dünya yüzeyinde daha kesintisiz ve ekonomik olarak gerçekleşmesi için çözüm önerileri sunar.