Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE-ÇİN ARASINDA UÇUŞ SAYILARI ARTIRILDI

TÜRKİYE-ÇİN ARASINDA UÇUŞ SAYILARI ARTIRILDI

TÜRKİYE-ÇİN ARASINDA UÇUŞ SAYILARI ARTIRILDI21.04.2010Türkiye'nin dış hat uçuş ağını genişletmek adına diğer ülke sivil havacılık otoriteleriyle anlaşmalar imzalayan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bu kapsamda son olarak Türkiye Çin arasındaki hava ulaşım anlaşmasını güncellemek için Çinli yetkililerle bir araya geldi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Çin Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Ronghua WANG başkanlığındaki Türkiye-Çin sivil havacılık müzakereleri 14 Nisan 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.
 
Yapılan görüşmeler neticesinde imza edilen Mutabakat Zaptına göre Türk menşeli taşıyıcılar için Çin Halk Cumhuriyeti'nde Pekin ve Shangai noktasına ilave olarak Guangzhou noktasına sefer gerçekleştirme hakkı alındı.
 
Türkiye ile Çin arasında toplamda haftalık 10 frekans olan tarifeli yolcu seferleri sayısı, her iki ülke tarafından tayin edilen havayolu işletmelerince kullanılmak üzere İstanbul-Shangai, İstanbul-Pekin ve İstanbul-Guangzhou hatlarında 7'şer frekans olmak üzere toplamda iki kat arttırılarak haftalık 21 frekansa çıkarıldı.
 
Tayin edilmiş havayolu işletmelerinin iki ülke arasında tarifeli kargo seferi yapabilme hakkı ise gelişen ticari ilişkilerin göz önünde bulundurulmasıyla haftalık 4 frekanstan 14 frekansa çıkarıldı.
 
Türk ve Çin Sivil Havacılık Yetkileri bir önceki müzakere kapsamında 23-24 Mart 2009 tarihleri arasında Ankara'da bir araya gelmiş, müzakere sonunda  İstanbul-Pekin Şanghay-İstanbul olarak düzenlenen seferlerin, İstanbul-Pekin-İstanbul ve İstanbul-Şanghay-İstanbul olarak ayrılmasına, güzergahların herhangi birinde 7 frekansı geçmemek koşuluyla her iki ülkeden düzenlenecek seferlerin haftada toplam 10 frekans ile sınırlandırılmasına, ayrıca her iki ülkeden yapılacak kargo uçuşlarının, uçak tipi sınırlaması olmadan haftada toplam 4 frekans düzenlenmesine karar vermişti.
 
Gerçekleştirilen son müzakere ile Türk taşıyıcıların imkanları geniş ölçüde artırılmış oldu.
 
Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr